Salibandyseura Grankulla IFK löysi pätevän ratkaisun toimintansa johtamiseen – ”Helpottaa, yksinkertaistaa ja yhtenäistää”

Talgraf on kehittänyt liiketoiminnan johtamisen ohjelmistokokonaisuuden, josta myös urheiluseurat voivat nyt hyötyä.

Suomalainen ohjelmistoyritys Talgraf auttaa urheiluseuroja seurojen toiminnan suunnittelussa ja seurannassa. Talgraf on ollut Salibandyliigan ja salibandymaajoukkueiden yhteistyökumppani elokuusta 2018 lähtien.

Talgraf on kehittänyt liiketoiminnan johtamisen ohjelmistokokonaisuuden, josta myös urheiluseurat voivat nyt hyötyä – tästä hyvä esimerkki on Grankulla IFK. Kyseessä on ensimmäisen salibandyseura, joka on ottanut Accuna-ohjelmiston käyttöönsä.

– Accunan käyttöönotto on varsin luonnollinen jatkumo osana seuramme syksyllä 2018 alkanutta taloudenhallinnan kokonaisvaltaista uudistusta ja modernisointia. Kuullessamme mahdollisuudesta hakeutua pilottiseuraksi Accunan käyttäjänä, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä, GrIFK Salibandyn toiminnanjohtaja Juuso Laamanen kommentoi.

Accuna on helposti kytkettävissä eri kirjanpito-ohjelmistoihin sekä muihin liiketoiminnan ohjelmistoihin, eikä erillisille Excel-viidakoille ole enää tarvetta. Ohjelma tuo automaattisuutta, tehokkuutta ja visuaalisuutta toiminnan budjetointiin, raportointiin ja kassavirtojen ennustamiseen.

– Yhteistyö salibandyn kanssa on meille erityisesti arvovalinta. Talgrafin ”hyvää tekemässä” -ajattelutavan mukaisesti haluamme olla mahdollistamassa toiminnallisesti ja taloudellisesti terveempää urheiluseuratoimintaa Suomessa. Talgrafille on tärkeää, että lajimenestyksen ja harrastajamäärän kasvun myötä toimintaa pyritään kehittämään ammattimaisesti, Talgrafin toimitusjohtaja Toni Kemppinen kertoo.

GrIFK Salibandyn toiminnanjohtaja Laamanen kehuu, että Accunan käyttöönoton helppous on yllättänyt, samoin sen käyttäjäystävällisyys. Käyttöönottoa on helpottanut merkittävästi myös Talgrafin tarjoama asiakastuki.

Accuna tarjoaa myös muun muassa valmiit budjettipohjat sekä yhdenmukaiset ja vertailukelpoiset raportit seuratoiminnan analysoinnin ja kehittämisen tueksi.

– Accuna tulee helpottamaan, yksinkertaistamaan ja yhtenäistämään seuran budjetointia, talousraportointia ja toiminnan suunnittelua. Nämä kaikki edellä mainitut toimenpiteet samalla helpottavat joukkueiden ja toimihenkilöiden arkitekemistä, joka on tietysti seuramme keskeinen toiminnallinen tavoite, Laamanen sanoo.

Talgrafin suunnalla kehut luonnollisesti lämmittävät.

– Haluamme antaa tukemme, jotta Salibandyliiton strategian mukaisesti Salibandyliiton ja seurojen johtamisesta rakennetaan yhdessä positiivinen esimerkki kaikille suomalaisille urheiluseuroille – meidän tilanteessamme ajanmukaisia ohjelmistoja ja osaamisen kehittämisen ja seuratoiminnan johtamisen tukea tarjoamalla, Kemppinen lisää.

Vaikka GrIFK Salibandy on käyttänyt Accunaa vasta verrattain vähän aikaa, niin suositukset muiden seurojen suuntaan lähtevät varauksetta.

– Ehdottomasti suosittelen. Talous ja taloudenhallinnan tehokkuus ovat nykyään myös kaikkien salibandyseurojen toiminnan ydin. Mitä enemmän taloudenhallintaa sähköistää ja automatisoi, sitä enemmän vapautuu resursseja perustoiminnan järjestämiseen, kehittämiseen ja pitkän aikavälin suunnitteluun, myös Salibandyliiton hallituksen jäsenenä toimiva Laamanen muistuttaa.

Talgraf-yhteistyössä yhdistyy seurakehitys ja huippu-urheilu

Talgrafin nelivuotinen sopimus ilmentää esimerkillistä sitoutumista ja aitoa halua kehittää taloudenhallinnan osaamista kaupallisesti kasvavissa salibandyorganisaatioissa. Talgraf on Salibandyliigan ja maajoukkueen kumppanina merkittävässä roolissa salibandyn strategisella matkalla kohti maailman parasta salibandymaata. Accuna tarjoaa kaikille seuroille työvälineen talouden seurantaan, mutta erityisesti Salibandyliigan strategian mukaisessa hyvinvoivien liigaseurojen kehitysohjelmassa Accuna-ohjelmistolla on iso rooli: tavoitteena on kannustaa ja ohjata liigaseuroja yhtenevään tapaan seurata talouden oleellisia tunnuslukuja.

– Edelliseen vuoteen nähden vertailukelpoiset luvut antavat seuralle mahdollisuudet havaita toiminnassa ilmenevät muutokset ja ongelmat, ja siten uuden työvälineen seuran talouden johtamiseen ja ongelmiin puuttumiseen. Talouden ymmärtäminen on erittäin tärkeä osa seuran toiminnan kokonaisvaltaista kehittämistä. Accuna-ohjelmistojen ansiosta jokaisella seuralla ja seuratoiminnan päättäjällä on yhtäläiset mahdollisuudet ymmärtää seuratoiminnan toiminnan ja talouden tilaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä, Salibandyliiton seura- ja kehityspalveluiden päällikkö Mervi Kilpikoski kertoo.

Accuna-ohjelmistosta hyödytään myös liittotasolla, kun Salibandyliitto otti sen kuluvan syksyn aikana käyttöönsä.

– Olemme ottaneet Accunan käyttöön myös Salibandyliiton talouden suunnittelussa, seurannassa ja raportoinnissa, ja toivon, että yhteistyössä Talgrafin kanssa yhä useampi salibandyseura rohkenisi tehdä samoin, Kilpikoski päättää.

Autamme mielellämme sinunkin seurasi Accunan pariin!
Yhteydenotot toni.kemppinen(at)talgraf.fi (050-3616485) tai renne.poysa(at)talgraf.fi (045-1141141)
Lisätietoa: www.talgraf.fi

Tausta_Polku_Asiakkaaksi_kuva_700.jpg

 

Jaa artikkeli