Salibandypoikien viikonloppu päättyi tappioon Ruotsille

Päätösottelun ensimmäiset kaksi maalia teki Suomi, mutta voiton vei Ruotsi maalein 10-4.

Suomen U19-maajoukkue päätti salibandyn EFT-turnauksen Uppsalassa selvään tappioon, kun Ruotsi oli parempi peräti lukemin 10-4. Ratkaiseva ero syntyi toisessa erässä, jonka isännät veivät kolmen ylivoimaosuman turvin 5-0.

Suomen paras vaihe oli tänään ottelun alku, kun Kaapo Siekkinen ja Niko Laiti laukoivat taululle kahden maalin yllätysjohdon. Alkujännityksestä päästyään Ruotsi kuitenkin osoitti tiedot taidoistaan paikkansapitäviksi nousemalla jo ennen erätaukoa johtoon. Suomella oli vielä paikka tasoitukseen rangaistuslaukauksesta, mutta Konsta Haukkalan rystynosto leijasi juuri ja juuri yläriman yli.

Toisessa erässä Suomella teki tiukkaa saada keltapaitoja edes hipaksi, ja Ruotsi takoi Nemo Sipilän verkkoon viisi palloa päättäen kaikki kolme miesylivoimaansa maaliin. Päätösjaksolla Ruotsi nosti selvästi jalkaa kaasulta ja nyt Suomi selvitti myös kaksi alivoimaa ilman takaiskua. Kaksikko Joakim Lund ja Tuukka Haudanlampi syöttivät toisilleen Suomen kavennusosumat tasalukemiin 2-2 päättyneessä päätöserässä.

– Alussa onnistuttiin pitämään palloa ja ensimmäinen erä lähti käyntiin aika mallikkaasti suunnitelmamme mukaan, päävalmentaja Atte Juuti analysoi.
– Toinen oli sitten aika murheellinen, kun ruvettiin leikkimään hippaa ja jäätiin jälkeen. Tuollaista joukkuetta vastaan ei voi ottaa tuollaista määrää jäähyjä, jos mielii voittaa.

Päävalmentaja näki selvissä loppunumeroissa sekä vastustajan hyvyyttä että omaa parantamisen varaa.
– Kaveri oli aika hyvä, mutta on meillä töitä. Varmasti jokainen jätkä niin tässä porukassa kuin kotona koti-Suomessakin tietää, että paljon pitää vielä töitä tehdä, jos halutaan toukokuun MM-kisoissa Ruotsille pärjätä. Tästä pelistä otetaan mukaan se, miten pystyttiin varsinkin alussa pitämään palloa ja hyökkäämään pallolla. Ja toki taas sai kaksikymmentä pelaajaa paljon arvokasta kansainvälistä kokemusta.

U19-turnauksen päätteeksi palkittiin myös viikonlopun paras maalivahti, puolustaja sekä hyökkääjä, ja parhaan puolustajan palkinnon pokkasi kotiinviemisiksi Suomen Eetu Manninen.

Salibandya, Uppsala

U19-poikien EFT-turnaus

Ruotsi–Suomi 10-4 (3-2, 5-0, 2-2)

1. erä: 3.52 Kaapo Siekkinen 0-1, 7.11 Niko Laiti (Elias Siira) 0-2, 13.04 Filip Fox (Malte Lundmark) 1-2, 16.22 Emil Ruud (Hampus Ahren) 2-2, 17.44 Patrik Gustavsson (Jesper Andersson) 3-2.
2. erä: 21.39 Lundmark (Ruud) 4-2, 25.13 Gustavsson (Ahren) 5-2 yv, 27.53 Lundmark (Ahren) 6-2 yv, 31.05 Filip Eriksson (Jesper Andersson) 7-2, 34.42 Lundmark (Ruud) 8-2 yv.
3. erä: 43.30 Gustavsson (Emil Kalentun) 9-2, 45.09 Joakim Lund (Tuukka Haudanlampi) 9-3, 48.55 Victor Wettergren (Fredi Pettersson) 10-3, 50.05 Haudanlampi (Lund) 10-4.