Salibandynaiset putosivat Ruotsin kyydistä EFT-huipennuksessa

Suomi sai viikonlopulleen Neuchatelissa vilpoisen päätöksen, kun Ruotsi vei ykköstilan 8–1-voitolla.

Suomen naisten kaksi voittoa Neuchatelin EFT-turnauksessa saivat jatkokseen kylmän kylvyn, kun Ruotsi vei päätösottelun peräti 8-1 ja voitti koko turnauksen. Suomi kyennyt kaatamaan sekä Sveitsin että Tshekin.

Ottelun ensimmäinen puolikas päättyi Ruotsille vain 1-0 Johanna Hultgrenin maalilla, mutta toisen erän toinen puolisko oli suomalaisittain sysimusta. Ruotsi rankaisi yhdeksässä minuutissa neljästi, kun Emelie Wibron kurotti takatolpalta 2-.0, Anna Wijk kiskaisi kaukaa kahden tolpan kautta kilistellen 3-0 ja Moa Gustafsson ja Stephanie Boberg pöllyttivät yläkulmia Tiltu Siltasen takana.

Päätösjakson aluksi Oona Kauppi onnistui kaventamaan ylivoimalla, mutta kiinni peliin Suomi ei enää tasaviisikoin päässyt. Yritykset vetää maalivahtia penkille viimeisellä kymmenminuuttisella ja pyörittää kuudella viittä vastaan jäivät nekin miinukselle, kun Ellen Rasmussen juoksi Ruotsin seitsemännen osuman vailla vartijaa värjötelleeseen verkkoon.

– Ruotsi oli tyly tänään ja jostain syystä emme saaneet oikein koneesta irti. Osa menee varmasti kokemuksen puutteen piikkiin, mutta täytyy myös katsoa peiliin, missä meni vikaan, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti.
– Tavoite oli hallita palloa, mutta emme onnistuneet siinä lainkaan. Ruotsi voitti kamppailut ja olimme pallolla aika hätäisiä. Sitten kun puolustuspelistäkin tuntui viimeinen kiima puuttuvan niin numeroista tuli tuollaiset. Hommia on edessä aika pirusti.

Koko EFT-viikonlopusta päävalmentaja löysi kuitenkin hyvä elementtejä.
– Tämä meidän ”uusi” ryhmämme on kuitenkin erittäin taitava, ja Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan pystytään hallitsemaan peliä. Kuusitoista maalia heitä vastaan on myös osoitus taidosta, Kurronen sanoi.
– Toisaalta joukkueemme on keskimäärin fyysisesti erittäin kaukana kansainvälisen salibandyn vaatimuksista. Olen tässä viime päivät yrittänyt selvittää mistä se johtuu, mutta en ole ihan perille päässyt. Olemme kuitenkin heikommassa kunnossa kuin kesän lopulla.

Katsoessaan tulevaisuuteen Lasse Kurronen näki ennestään koventuvia vaatimuksia.
– Jos pelaajat löytävät urheilijan sydämen ja ovat valmiita kiristämään ruuvia, tämä ryhmä tulee voittamaan mestaruuksia. Toisaalta, jos tyydymme tähän, voimme hallita pelejä, mutta tämän tason mittelöissä kuin tämä Ruotsi-ottelu ei tarjolla ole kuin katsojan rooli. Pallo on nyt pelaajilla ja me valmentajat pyrimme tietysti auttamaan niin hyvin kuin osaamme. Ainakin maajoukkueeseen pääsyn fyysisiä vaatimuksia tullaan nyt nostamaan, ja toivottavasti seurat lähtevät osaltaan mukaan talkoisiin.

Salibandya, Neuchatel, Sveitsi

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Ruotsi–Suomi 8-1 (1-0, 4-0, 3-1)

1. erä: 9.37 Johanna Hultgren (Malin Alkelöw) 1-0.
2. erä: 30.00 Emelie Wibron (Ellen Rasmussen) 2-0, 30.47 Anna Wijk (Hultgren) 3-0, 37.36 Moa Gustafsson 4-0, 39.20 Stephanie Boberg (Gustafsson) 5-0.
3. erä: 42.05 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 5-1 yv, 51.18 Amanda Delgado Johansson (Cornelia Fjellstedt) 6-1, 53.35 Rasmussen 7-1 tm, 56.01 Wibron (Isabell Krantz) 8-1.

Torjunnat:
Amanda Hill Ruotsi 5+6+9=20,
Tiltu Siltanen Suomi 2+7+6=15.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Martin Petrik ja Tomas Podlesny, Tshekki.

Suomen parhaana palkittiin Oona Kauppi.

Kuva: Fabrice Duc / Swiss Unihockey

Jaa artikkeli