Salibandynaiset kellistivät sitkeän Sveitsin - "Viimeistely olisi voinut olla kliinisempää"

Sveitsi on osoittautunut vuosien saatossa Suomen salibandynaisille sitkeäksi purtavaksi. Niin tänäänkin. Voitto heltisi kuitenkin luvuin 5-4 Sveitsin kovasta loppurynnistyksestä huolimatta.

Suomi lähti kolmanteen erään 3-2-johtoasemassa puolustajan paikalle komennuksen saaneen Ulla Valtolan, Veera Kaupin ja Oona Kaupin maalien myötä.

Viimeinen kaksikymmenminuuttinen alkoi hyvin, kun ottelun puolivälissä penkiltä ykköskenttään Sara Piispan tilalle nostettu Miisa Turunen vapautti Veera Kaupin läpiajoon, joka harvoin jättää tällaisen paikan käyttämättä. Rystypuolen hallittu siirto lisäsi eron kahteen. Suomen viides maali tuli hienon kuvion päätteeksi. Nyt Turunen antoi nappisyötön oikeaan laitaan ja Alma Laitila tykitti luvuiksi 5-2 Sveitsin puolityhjänä ammottaneeseen maaliin.

Vastustaja ei kuitenkaan vielä antautunut. Sindy Rüeggerin ja Andrea Gämperlin osumilla Sveitsi hiipi maalin päähän vajaa neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. Loppu oli Suomelta puolustustaistelua. Ilman maalivahtia pelannut Sveitsi laukoi vimmalla ja rakensi maskia maalivahti Krista Niemisen eteen, mutta ei onnistunut tasoituksessa.

– Tällaisia kärkimaiden kamppailut usein ovat. En ihan heti muista milloin viimeksi olisimme voittaneet Sveitsin varsinaisella peliajalla. Sveitsi on sitkeä ja tehnyt selkeän tasonnoston sitten viime EFT:n.

Tätä taustaa vasten Kurronen oli Suomen esitykseen tyytyväinen.

– Ekassa oli käynnistymisvaikeuksia, mutta sitten lähti rullaamaan. Toinen oli hyvää pallollista peliä. Siinä saatiin tylsytettyä vastustajaa ja paikkoja oli repiä kaulaa enemmänkin. Kolmas lähti hyvin käyntiin ja loppu oli taistelua. Hyvin kuitenkin taisteltiin. Saatiin riittävästi maaleja, mutta viimeistely olisi voinut olla kliinisempää.

Huomenna vastaan asettuu Ruotsi.

– Ruotsi tuo aina oman haasteen ja mausteen. Hieno lähteä kotiyleisön eteen kohtaamaan länsinaapuri. Se taitaa olla viimeinen harjoituspeli meikäläisen uralla, Kurronen myhäili.

Ottelukuvia täällä.

Miisa Turunen
Ulla Valtola
Maalikooste: Suomi – Sveitsi 5-4 (naiset)

Euro Floorball Tour, Turku 21.10.2023
Suomi – Sveitsi 5-4 (1-1, 2-1, 2-2)
1. erä: 11.32 Nathalie Spichiger (Isabelle Gerig) 0-1, 12.00 Ulla Valtola (Mia Vallenius) 1-1.
2. erä: 22.53 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 2-1, 30.50 O. Kauppi (V. Kauppi) 3-1, 36.04 Seraina Fitzi (Andrea Gämperli) 3-2.
3. erä: 40.48 V. Kauppi (Miisa Turunen) 4-2, 47.42 Alma Laitila (Turunen) 5-2, 48.53 Sindy Rüegger (Nina Metzger) 5-3, 56.21 Gämperli (Isabelle Gerig) 5-4 im.

Torjunnat: Krista Nieminen, Suomi 3+5+4=12, Monika Schmid, Sveitsi 4+3+8=15

Jäähyt: Suomi 0 min., Sveitsi 0 min.
Suomen parhaana palkittiin Veera Kauppi.
Erotuomarit: Barbora Beranova ja Lucie Hejnova, Tshekki
Katsojia 443.

Kuva: Ainesmedia

Jaa artikkeli