Salibandyn U19-tytöt Aki Vilanderin komentoon

Aki Vilanderin kanssa U19-tyttöjä luotsaavat Hannu Santanen, Matti Pienihäkkinen ja Liisa Kokkonen.

Aki Vilander ottaa päävastuun Suomen U19-tyttömaajoukkueen päävalmentajana. Hän jatkaa myös TPS:n naisten liigajoukkueen päävalmentajana ja kuuluu tärkeänä osana naisten maajoukkueen valmennustiimiin. Vilanderin kanssa Suomen U19-tyttöjä valmentavat Hannu Santanen, Matti Pienihäkkinen ja maalivahtivalmentajana Liisa Kokkonen.

Jo edelliseen U19-tyttöjen valmennustiimiin kuulunut Hannu Santanen vastaa lisäksi FBA:n puolella tyttöjen MAAJOUKKUETIEstä sekä toimii U16-tyttömaajoukkueen päävalmentajana. Matti Pienihäkkinen tuo mukaan vahvan osaamisen kisaikäluokista. Hän on yksi tämän vuosikymmenen menestyneimmistä juniorivalmentajista ja tuo tiimiin mukaan oman osaamisensa. Maalivahtivalmennuksen erityisosaajana U19-tyttömaajoukkueeseen liittyy pitkän ja menestyneen pelaajauran tehnyt Liisa Kokkonen. Kokkonen on ollut mukana FBA MAAJOUKKUETIEn rakentamisessa valmentajana, ja hänen vankka kokemuksensa maalivahtien kehittämisestä ja kansainvälisestä osaamisesta on vahvuus, jonka päälle tyttömaajoukkueen maalivahtivalmennusta rakennetaan.

Muihin TU19-tyttömaajoukkueen toimihenkilöiden rooleihin etsitään vielä sopivia henkilöitä, ja heidät tullaan julkistamaan syksyn aikana.

– Uudessa valmennusryhmässä on vahvaa osaamista ja kokemusta eri osa-alueille, päävalmentaja Aki Vilander kiittää.
– Erityisesti sitä pidän hyvänä juttuna, että pelaajakentän tuntemus on kahdella muulla herralla varsinkin tässä alkuvaiheessa itseäni kovemmalla tasolla. Tunnen hyvin Hannun ja Matin jo entuudestaan, mutta kyllä nyt ensimmäistä kertaa yhdessä tavatessamme välittyi nopeasti se fiilis, että omistautumista ei tule projektin aikana puuttumaan. Liisan kanssa ollaan muutama tapahtuma tehty yhdessä töitä, ja se millä jämäkkyydellä hän asiat viestii sekä miten ammattimainen suhde hänellä pelaajiin on, teki minuun suuren vaikutuksen. On kunnia päästä toimimaan tässä tiimissä.

Vielä tämän vuoden puolella U19-tytöillä on edessä kaksi isompaa tapahtumaa: Ruotsi-ottelut ja EFT.
– Ensimmäisten tapahtumien aikana tärkein juttu ehdottomasti on tutustua pelaajiin ja tutustuttaa pelaajat uuteen valmennusryhmään sekä maajoukkueen toimintatapoihin. Pelaajien suuntaan halutaan alusta lähtien viestiä niitä vaatimuksia, joita kansainvälisen tason peli tällä hetkellä asettaa yksittäiselle pelaajalle sekä milloin ja missä lopulta se kovin työ unelmien eteen tehdään, Vilander linjaa.
– Olemme nyt luoneet vahvan polun jota lähdetään etenemään yhdessä kohti yhteistä unelmaa, kovaa salibandymiestä Seppo Pulkkista lainaten ”Kanna vastuusi” -teeman mukaisesti.

Uuden päävalmentajan käsitys hänen omasta roolistaan on selkeä.
– Minun vastuullani on, että viesti pelaajille maajoukkueen vaatimuksista on riittävän selkeä ja saadaan kasvatettua seurojen ja urheiluakatemioiden tukemana voittavia urheilijoita maajoukkueeseen. Oikealla hetkellä pitää myös löytää oikeat pelaajat pelille, ja tiedän, että pystymme tekemään rehellisiä ja tarvittaessa koviakin päätöksiä. Lopulta voittavan tuloksen ulosmittaaminen merkitsee kisatilanteessa ja siinä kohtaa ei voida olla vain iloisia, jos meillä on hyviä urheilijoita – asiat matkan varrella täytyy olla tehty niin isolla laadulla, että voidaan vakaalla itseluottamuksella voittamista tavoitella.

Päävalmentaja Vilander haluaa jo nyt heittää pelaajien mietittäväksi ajatuksen:
– Matka on pitkä ja matkalla riittää varmasti ulkopuolisiakin oppaita, tärkein muistaa kuitenkin se, että mihin voidaan itse vaikuttaa, lopulta merkitsee.

U19-tyttömaajoukkue kokoontuu seuraavaksi 28.8.2018 Eerikkilään ja pitää pienen testipainotteisen leirin, josta ryhmä siirtyy lauantaina pääkaupunkiseudulle. U19-tyttömaajoukkueen pelit ovat lauantaina ja sunnuntaina.

Toinen U19-tyttömaajoukkueen syksyn tapahtuma on Sveitsin ranskankielisellä alueella Neuenburgissa. Samassa paikassa pidetään myös ikäluokan seuraavat MM-kisat keväällä 2020. U19-tyttömaajoukkue matkustaa Sveitsiin 8.11.2018 torstaina ja palaa kotimaahan sunnuntaina 11.11.2018.

41891577402_4df4264248_z.jpg

Jaa artikkeli