Salibandyn tyttömaajoukkueen päävalmentaja vaihtuu terveyssyistä

Suomen U19-tyttöjen päävalmentaja Tapio Tamminen jää terveyssyistä sivuun, ja tilalle nousee Tiina Röning.

Toukokuun MM-kisoihin valmistautuvan Suomen U19-tyttöjen salibandymaajoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Tapio Tamminen jää pois terveyssyistä, ja hänen tilalleen päävalmentajaksi nousee joukkueen valmennustiimistä Tiina Röning.

– Tauti ei ole kuolemaksi, mutta tammikuussa todettu kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa sen, etten ole siinä henkisessä ja fyysisessä kunnossa kuin tulevat MM-kisat valmistautumisleireineen vaatisivat, Tapio Tamminen haluaa itse kertoa tilanteen.
– Elimistö on ollut pahasti ylikuormittunut ja testiarvot vinksallaan, joten olisi vastuutonta yrittää lähteä tekemään huippusuoritusta, kun itse on vain 30-prosenttisessa kunnossa. Mutta muu tiimi jatkaa tästä ja Tiina hyppää kipparin rooliin, Tamminen tiivistää.

– Jatkamme muuten samalla tiimillä mutta Santasen Hannu on FBA-yhteyshenkilönä mukana auttamassa kuten oli jo syksyn EFT-turnauksessa ja helmikuun ”Finnkampenissa”, uusi päävalmentaja Tiina Röning kertoo järjestelyistä.
– Pitää vain suunnitella kaikki niin hyvin valmiiksi, että reagoitavaa paikan päällä jää mahdollisimman vähän. ”Topin” valtavaa arvokisakokemusta ei tietenkään ole mahdollista siirtää seuraajalle, mutta projekti on viety niin pitkälle yhdessä, että pelillisesti ei tässä vaiheessa enää ole tulossa juuri uutta vaan keskitytään viimeistelyyn ja tapahtuman läpivientiin, Röning sanoo.
U19-tyttöjen MM-turnaus pelataan 2. – 6. toukokuuta Sveitsin St. Gallenissa ja Herisaussa. Sitä ennen Suomen joukkueella on edessä leiri Eerikkilän urheiluopistolla, viimeistelyleiri Italiassa ja siitä siirtyminen turnauspaikalle.
– Meillä on joukkueellinen hienoja pelaajia, jotka ovat tehneet hienoa matkaa yhdessä ja on opittu yhdessä paljon. Leirejä, reissuja, videopalavereita ja lukemattomia harjoituksia, on voitettu Ruotsia ja hävitty Ruotsille ja pelattu monenlaisia otteluita. Se kaikki, mitä on yhdessä pelaajien ja valmennuksen kanssa annettu tälle jutulle, kantaa, ja on tosi luottavainen olo, Röning hymyilee.

Myös Tapio Tamminen katsoo U19-joukkueen jatkoa luottavaisin mielin.
– Toimintamallit on luotu yhdessä, ja toiminta jatkuu sen mukaisesti. Matka tyttöjen kanssa on ollut hieno, ja arvostan todella näitä nuoria urheilijoita. On jo pystytty nujertamaan Ruotsi pari kertaa ja hallitsemaan Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan, ja seurat ovat löytäneet meille hyviä pelaajia. Hommia jatkaa niin hyvä valmennustiimi, että voin luottavaisin mielin vetäytyä lepäämään, Tamminen vakuuttaa.

38086789776_5df73de513_z.jpg

Teksti ja kuvat: Mika Hilska

Jaa artikkeli