Salibandyn Tuki -säätiö: Seura-avustukset Ukrainasta tulleiden perheiden harrastustoimintaan

Salibandyn Tuki -säätiö avaa Salibandyliiton jäsenseuroille haettavaksi kaksi toiminnallista tukipakettia Ukrainasta Suomeen pakolaisina tulleiden perheiden ja salibandyyn liittyvän harrastustoiminnan aloittamiseksi. Hakuaika on 2.-15.5.2022.

Lajiyhteisönä voimme olla mukana liikuttamassa lapsia ja perheitä, ja näin auttamassa sotaa paenneiden lasten arjessa jaksamista. Pienilläkin teoilla voi olla iso merkitys.

Tätä toimintaa mahdollistamaan Salibandyn Tuki -säätiö avaa Salibandyliiton jäsenseuroille haettavaksi kaksi toiminnallista tukipakettia. Tukea on haettavissa pakolaisperheiden ja alakouluikäisten lasten liikuttamiseen.

– Salibandyn Tuki -säätiön perustehtävä on mahdollistaa, tukea ja auttaa. Salibandy lajina ei varmastikaan ole Suomeen pakolaisena tulleille tutuin laji, mutta urheilu ja liikunta yhdistävät. Nyt haettavalla tuella nuo kaikki tavoitteet toteutuvat hyvin inhimillisellä tavalla. Toivottavasti seurat tarttuisivat mahdollisimman aktiivisesti tähän tukimahdollisuuteen, toteaa säätiön asiamies Jari Kinnunen.

Salibandyliiton puolesta tukihaun käytännön toteutuksesta vastaa seuratoiminnan kehittäjä Elina Anttonen.
– Seuratoiminnassa tiedämme miten valtava vaikutus urheilulla ja liikunnalla voi vaikeina hetkinä olla, ja siksi toivoisinkin, että seurat löytäisivät tästä yhden tavan auttaa. Ajattelisin niin, että mikäli tällainen toiminta laajenee, niin tässähän olisi seuralla oiva mahdollisuus toteuttaa vaikka mailakeräys jäsenistön keskuudesta, jonka kautta pihapeleihin ja Säbäsähinöihin saadaan paljon hyviä mailoja lisää!

Tukipaketti 1:
Sisältää varustepaketin pihapelien järjestämiseen vastaanottokeskuksissa (mailakassi, 8 lasten ja 2 aikuisten mailaa, 10 palloa, 8 kpl suojalaseja, katuliidut).

Tukipaketti 2:
Sisältää Säbäsähinöiden järjestämisen yhdessä MLL:n paikallisosaston kanssa (tukipakettiin voi sisältyä tilavuokraa, ohjaajan palkkakulua, pientä tarjoilua kuten pillimehut ym. (Arvo maksimissaan 150 euroa)

Seura voi hakea joko molempia tai vain toista tukimuotoa.

Hakuaika: 2.-15.5.2022
Tukipaketit postitetaan viikoilla 20-21.

Syksyllä säätiö avaa toisen tukikierroksen, jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaista harrastamista. Tämän haun myötä seuroille avautuu mahdollisuus hakea tukea mm. seuratoimintaan mukaan tulevien pakolaislasten kausimaksukuluihin.

Lisätietoja

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli