Salibandyn syyskuun pelaajat Hämeenlinnasta, Tampereelta ja Loviisasta

Salibandyn kuukauden pelaajat ovat Ville Lastikka, Mia Vallenius ja Andy Hietala.

Salibandyn kuukauden pelaajiksi on valittu syyskuussa miesten Salibandyliigassa Steelersin Ville Lastikka, naisten Salibandyliigassa Kooveen puolustaja Mia Vallenius ja miesten Divarissa Loviisan Torin puolustaja Andreas Hietala.

Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka on johtanut joukkuettaan tehokkaasti viime keväänä liigapaikastaan karsineiden ”Teräsmiesten” voittaessa syksyn kuudesta ottelustaan jo kolme. Lastikka itse on laukonut kuudessa ottelussa peräti 13 maalia ja syöttänyt neljä, mikä oikeuttaa koko liigan maalipörssin kärkeen ja pistepörssin kakkossijaan. Vuosi sitten Sveitsin mestarina Steelersiin palannut Ville Lastikka, 22, kuuluu Suomen miesten maajoukkueeseen, joka kuun lopussa kohtaa EFT-turnauksessa Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin.

29882530557_056bf7237d_z.jpgKooveeta veikattiin viime kaudesta heikentyneeksi, mutta Mia Valleniuksen johdolla tamperelaiset ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi. Vallenius, 21, on johtanut joukkueensa peliä puolustajan paikaltaan halliten tapahtumia sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Kahdella tehdyllä maalillaan ja kolmella maalisyötöllään Vallenius johtaa naisten Salibandyliigan syöttö- ja maalipörssejä. Vallenius kuuluu myös Suomen naisten maajoukkueen pelaajarinkiin, ja pelattuja naisten maaotteluita hänellä on tilillään yhdeksän.

Loviisan Torin puolustaja Andreas Hietala on syöttänyt peräti kaksitoista maalia joukkueensa viidessä ottelussa, joista Tor on voittanut kolme. Hän komeilee sarjan syöttötilaston ykkösenä, ja pistepörssissäkin saldo 0+12 oikeuttaa viidenneksi. Andreas Hietala, 34, debytoi Loviisan Torin paidassa 2003, ja hän on ehtinyt 16 kautenaan seurassa takoa Salibandyliigassa 84 ja Divarissa 314 tehopistettä.

Miesten ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

25930206638_8dc7e7e113_z.jpg

Kuvat: Esa Takalo ja Koovee


Jaa artikkeli