Salibandyn supertähti Veera Kauppi ehdolla Vuoden urheilijaksi

Salibandyn supertähti Veera Kauppi on perinteisessä urheilutoimittajain liiton äänestyksessä ehdolla Vuoden urheilijaksi, joka palkitaan tammikuun kolmannentoista päivän Urheilugaalassa.

Katso kaikki ehdokkaat täältä.

Veera Kaupin, 24, vuosi on ollut taas kerran komea. Keväällä suomalaiset superkaksoset Veera Kauppi ja Oona Kauppi johtivat uuden seuransa Thorengruppen IBK:n Ruotsin mestareiksi. Veera Kauppi voitti runkosarjan pistepörssin 20 ottelun pistesaldolla 31+41=72.

Nyt Kauppien Thorengruppen IBK johtaa Svenska Superligania puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki kauden 11 otteluaan maalierolla 115-39. Pistepörssissä uumajalaisilla on neloisjohto, ja Veera Kauppi komeilee kakkospaikalla tehoilla 13+23=36.

Maajoukkueessa Veera Kauppi on noussut joukkueen kapteeniksi, joka päävalmentaja Lasse Kurrosen sanoin on johtanut kentällä vuosia ja kasvoi joulukuun MM-turnauksen aikana isoksi johtajaksi kentän ulkopuolella. Lokakuun maajoukkueturnauksessa jo maajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi noussut Kauppi kantoi Suomen Uppsalan MM-turnauksessa jatkoaikamaalin päähän maailmanmestaruudesta. Hän voitti pistepörssin ja palkittiin turnauksen päätteeksi sekä paikalla All Stars -kuusikossa että koko kisojen arvokkaimman pelaajan tittelillä.

Maailman parhaaksi Veera Kauppi on valittu Ruotsalaisen Innebandymagazinetin äänestyksessä jo 2017 ja 2018. Kotimaan pääsarjassa Veera Kauppi edusti kaudet 2011 – 2018 Kooveeta.

– Olen todella iloinen salibandyn puolesta että lajimme pääsee tälle listalle ja myös kun luen nimiä joiden kanssa kilpailen tästä tittelistä. Useita hienoja ja todella kovia huippu-urheilijoita. Tuntuu uskomattomalta olla samassa porukassa, ja totta kai olen iloinen omasta puolestakin, Veera Kauppi itse sanoo.
– Lisäksi olen erityisen ilahtunut yhdenvertaisuuden näkökulmasta siitä, että esimerkiksi miehet, naiset ja paraurheilijat saavat kilpailla yhteisessä kategoriassa, mikä ei aina ole ollut itsestäänselvyys.

Pelillisten saavutusten lisäksi superkaksoset ovat ottaneet aloitteen myös kaukalon ulkopuolella ajaen yhdenvertaisuuden asiaa, kuten heidän oman nettisivustonsa otsikko KauppiTwins – Creating equal opportunities otsikko kertoo. MM-turnauksen alla Veera Kauppi kyseenalaisti naisten MM-finaalin pelaamisen pienemmällä areenalla kuin mihin miesten kisahuipennus varmasti olisi viety, ja sai asialle laajan huomion ja keskustelun aiheesta.

Vuoden parhaiden äänestyksessä on ehdolla myös Vuoden valmentajan tittelistä kisaamassa miesten maajoukkueemme päävalmentaja Petteri Nykky, tosin toisen leipälajinsa golfin ansioilla. Hän valmentaa Matilda Castrenia, jonka kauden saavutuksiin kuuluvat LPGA:n osakilpailun voitto, Solheim cupin voitto ja olympialaisten 18. sija.

Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden urheilijan vuodesta 1947 alkaen, joten Vuoden urheilija valitaan nyt 75. kerran. Vuoden urheilija -äänestykseen voivat osallistua kaikki jäsenmaksunsa maksaneet Urheilutoimittajain Liiton A-jäsenet sekä liiton paikalliskerhojen B-jäsenet, joille on myönnetty myös liiton pressikortti.

Jaa artikkeli