Salibandyn miesten maajoukkueelle kovan luokan vahvistus - Oskari Saari mukaan taustatiimiin

Urheilun ja urheilumedian monitoimimies Oskari Saari on kiinnitetty Suomen miesten salibandymaajoukkueen joukkueenjohtajaksi.

Vuoden 2020 MM-kotikisoihin valmistautuva Suomen miesten salibandymaajoukkue saa kovan vahvistuksen, kun urheilun ja urheilumedian monitoimimies Oskari Saari aloittaa maajoukkueen joukkueenjohtajana. Äskettäisessä urheilugaalassa Vuoden Joukkueeksi valittu salibandymaajoukkue puolustaa kahden vuoden päästä maailmanmestaruutta lyötyään joulukuussa Prahassa MM-finaalissa Ruotsin.

– Tosi hyvällä fiiliksellä otan tehtävän vastaan, ja onhan tämä ihan superjuttu, Oskari Saari, 43, kertoo.
– Lajientusiastille ja urheiluromantikolle on upea tilaisuus päästä mukaan tällaiseen tarinaan. Kun tällainen pyyntö tulee, ei ole muuta mahdollisuutta kuin järjestää hommat niin, että pystyy tehtävän ottamaan vastaan.

Oskari Saarella ja maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykyllä on pitkä yhteinen historia, johon mahtuu muun muassa Saaren Nykystä tämän ensimmäisten kahden MM-kullan jälkeen kirjoittama Alkemisti-kirja.
– Tunnen Petterin hyvin, ja nyt kun itseänikin on salibandyvalmennuksen kärpänen puraissut todella kovaa, tämä on myös tilaisuus olla samalla lähellä ottamassa oppia maailman parhaalta. Tiedän joukkueenjohtajan työn määrän ja kuten lauantaina pelaajille esittäytyessäni kerroin, teen joukkueen eteen kaiken, minkä osaan ja pystyn.

– Pedantti ja pätevä jätkä, päävalmentaja Petteri Nykky naulaa.
– Tutustuimme salibandyn merkeissä jo kauan sitten Ahvenanmaalla kun itse vielä pelasin vai valmensinko jo, ja lajin joka kantilta tuntevana Oskari on ollut apuna jo muun muassa aikanaan Oilersin Euroopan Cupin reissuilla. Kotikisoihin valmistauduttaessa halusin mukaan tutun kaverin, ja samalla tehtävää hoitanut liiton valmennuspäällikkö Jari Oksanen vapautuu omiin työtehtäviinsä. Mediamiehenä tämä joukkueen johtaminen yhdessä valmennuksen kanssa on Oskarille vähän erilainen ruutu, josta hän kyllä selviytyy komeasti. Hienoa, että saadaan ukko mukaan kohti kotikisoja, ja itse asiassa olisin halunnut Oskarin mukaan jo kaksi vuotta sitten, mutta silloin hän oli vielä kiinni jääkiekon selostamisessa ja olympialaisissa, Nykky paljastaa.

Myös joukkueenjohtajan pestin liittohallitukselle esitellyt Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala on tyytyväinen kaappaukseensa.
– Oskari Saari on todellinen urheilun monitoimimies ja persoona, joka tuo monipuolisuudellaan laaja-alaisen ymmärryksen maajoukkueen mukaan. Hän liittyy ryhmään selvästi todella motivoituneena rakentamaan joukkueellemme mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset kohti kotikisoja.

45319875985_1559598e3b_z.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Oskari Saaren arkisto ja Ville Vuorinen

Jaa artikkeli