Salibandyn miesten maajoukkue leirille - tässä mukaan kutsutut

Suomen miesten maajoukkue leireilee ensi viikolla Eerikkilässä samaan aikaan U23-ryhmän kanssa.

Suomen miesten salibandymaajoukkueen ryhmä pitää ensimmäisen kesäleirinsä 21. – 25.5. Eerikkilän Urheiluopistolla. Yhdessä miesten kanssa Eerikkilässä leireilee Suomen U23-maajoukkueryhmä.

– Tästä alkaa taas uusi projekti, ja lähdetään muistuttamaan, että entistä kovemmin pitää töitä tehdä jos mielii pärjätä, päävalmentaja Petteri Nykky linjaa heti alkuun.
– Kuten juuri eilisessä nuorten MM-finaalissa nähtiin, Tshekki oli tehnyt kotiläkysynsä, oli fyysinen joukkue, joka uskoi omaan tekemiseensä ja jaksoi puolustaa.

Eerikkilään on kutsuttu kaksi maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Lisäksi samassa paikassa leireilee samaan aikaan Suomen U23-maajoukkuerinki.
– Mukaan on kutsuttu aika tuttuja kavereita. Joitain jäi pois sillä, että takana on vaivoja, ja vastaavasti mukana on muutamia vähemmän olleita.

Leirin ohjelma on selkeä.
– Ekana päivänä eli heti tulopäivänä keskiviikkona testataan läpikotaisin ja sitten käydään seuraaville kahdelle vuodelle läpi tematiikkaa, jokaisen omaa tekemistä ja kuinka sitä omaa arkea parannetaan. Sitten pelataan kolme kertaa U23-ryhmää vastaan, jossa on niitä nuorempia pyrkijöitä miesten maajoukkuelistaan. Sieltä olisi muutaman voinut ottaa jo tähänkin listaan, mutta katsottiin, että näin saadaan hyvä tapahtuma molemmille ryhmille. Mennään torstaina ja perjantaina aamupäivisin harjoittelut erikseen ja sitten iltapäivisin isketään yhteen hyvät sparripelit molemmille, sekä meille että Erikssonin Lassen ryhmälle.

Petteri Nykky korostaa, että joulukuu 2020 on jo lähempänä kuin joku ehkä tulee ajatelleeksikaan.
– Mukava lähteä katsomaan, millä asenteella lähdetään ja ymmärretäänkö kokonaisuuksia. Jos meinaa joulun aikaan 2020 pärjätä, nyt on syytä ruveta jo tekemään kovasti töitä. Tämä huippu-urheilu ei sinänsä ole mitään ydintiedettä. Pitää tiedostaa, missä mennään ja mitä pitää parantaa. Sitä varten ovat sitten valmentajat ja fysiot mukana, että osaavat neuvoa yksittäistä urheilijaa hänen omassa jutussaan.

Suomen miehillä on alla kaksi perättäistä maailmanmestaruutta 2016 Riiasta ja 2018 Prahasta. Nyt kierrokset ovat nousemassa vielä siitäkin, kun tavoitteena kajastavat vuoden 2020 kotikisat Suomessa.

Kesäleiri 1:lle kutsutut pelaajat:

Maalivahdit:

Joonas Kaltiainen
Eero Kosonen

Kenttäpelaajat:

Mikko Hautaniemi
Oskari Heikkilä
Sami Johansson
Jonne Junkkarinen
Valtteri Kainulainen
Miko Kailiala
Lauri Kapanen
Peter Kotilainen
Jani Kukkola
Janne Lamminen
Ville Lastikka
Otto Lehkosuo
Casper Pfitzner
Joonas Pylsy
Nico Salo
Lauri Stenfors
Matias Veikkola
Tatu Väänänen

Jaa artikkeli