Salibandyn maailmanmestareita Linnan juhliin

Salibandyn maailmanmestarit Tatu Väänänen ja Mika Kohonen on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Salibandyn maailmanmestarit Tatu Väänänen ja Mika Kohonen on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Kohoselle kutsu Linnaan on jo kolmas.

Suomen kapteeni Tatu Väänänen ja viidesti maailman parhaana salibandypelaajana palkittu Mika Kohonen olivat keskipisteessä, kun Suomi juhli MM-kultaa viime joulukuussa Riiassa. Mestaruuspokaalin vastaanottanut Väänänen asteli tyylikkäänä eleenä saman tien luovuttamaan palkinnon legenda Kohosen kohotettavaksi.

– Kutsun saaminen on todella suuri kunnia ja juhlat varmasti kokemus, jonka tulen lopun ikääni muistamaan. Kerran elämässä juttuja, Tatu Väänänen ihastelee.
– Upeaa on myös se, että saan vaimolle tarjota myös tälläisen kokemuksen niiden kaikkien kotona raadettujen tuntien jälkeen, jotka itse olen ollut treeneissä, peleissä tai muissa säbäkokoontumisajoissa.

Oikean kapteenin lailla Tatu Väänänen haluaa nostaa hienolla hetkellä esiin koko mestarijoukkueen.
– Pitää muistaa, että en olisi kutsun saaneiden joukossa ilman käsittämättömän upeaa ja menestyksekästä joukkuetta, joka meillä oli Riiassa, joten aion edustaa juhlissa tuota ryhmää parhaani mukaan.

Tatu Väänäsen ja Mika Kohosen lisäksi on salibandymenestys tuonut vuosien varrella kutsun Linnan juhliin myös Petteri Nykylle, Tero Tiitulle ja Mikael Järvelle.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli