Salibandyn jättiläiset yhdistyvät – EräViikingeistä maailman suurin salibandyseura!

Suomalaisen salibandyn kaksi suurseuraa, Tapanilan Erän salibandyjaosto ja SalibandySeura Viikingit yhdistyvät. Torstaina 24. maaliskuuta seurojen taustahahmot perustivat uuden seuran, EräViikingit, jonka myötä maailman suurin salibandyseura tulee jatkossa Helsingistä. Uudessa seurassa jäseniä on yli 2 000.

Tapanilan Erä on ollut Suomen suurin ja menestynein salibandyseura. Joulukuussa 2015 seurassa oli 1361 lisenssinhaltijaa. Vuosien 1990-2015 välisenä aikana Erä on kerännyt huimat 113 SM-mitalia. Miesten Salibandyliigassa joukkueen paras saavutus oli kaksi perättäistä hopeaa kausina 2008-2009 ja 2009-2010.

SalibandySeura Viikingit puolestaan tunnetaan Salibandyliigan 2000-luvun menestyneimpänä seurana, joka tällä vuosituhannella on voittanut peräti kahdeksan Suomen mestaruutta. Seurassa oli joulukuun tilastoissa 610 jäsentä. Menestystä SSV on saavuttanut myös junioreissa, vaikkei aivan Erän mitalimääriin ole yltänytkään.
 
EräViikingit pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigaa, naisten Salibandyliigaa ja A:n SM-sarjaa. B-, C1- ja C2-pojissa ja A-C -tytöissä EräViikingit hakevat SM-sarjapaikkaa SM-karsintojen kautta.

Miesten Salibandyliigaan uusi seura tuo siis vain yhden joukkueen, kun tällä kaudella puolivälieriin edennyt Erä ja parhaillaan välieriin valmistautuva Viikingit yhdistävät voimansa. Fuusion johdosta vapautuvan yhden liigapaikan mahdollisesta täyttämisestä vastaa Salibandyliiton liittohallitus. Liittohallitus päättää myös muista sarjapaikansiirroista.

Tapanilan Erä ja SSV jatkavat yhä siirtymävaiheessa vanhoilla nimillään muissa juniori-ikäluokissa. Uusi seura tulee myös edelleen tarjoamaan harrasteryhmiä salibandykouluissa ja kerhoissa laajalti ympäri Helsinkiä. Erä Akatemian miesten Divari-joukkue toimii EräViikinkien miesten huippu-urheilupolulla tärkeänä lenkkinä pelaajien kehittämisessä kohti liigakaukaloita.

EräViikinkien puheenjohtaja on Tapanilan Erän salibandyjaoston puheenjohtajana toiminut Jari Mäki-Arvela. Uuden seuran hallituksessa työskentelevät perustajaseurojen vahvat taustahenkilöt, kuten Viikinkien nokkamiehenä aiemmin tunnettu Kurt Westerlund.

EräViikinkien toiminnanjohtaja on Jari Oksanen, hallintojohtaja Kaisa Tamminen ja urheilujohtaja Joonas Naava.

HUOM! Uuden organisaation lähettämää tiedotetta on korjattu Salibandyliiton päässä juniorisarjojen osalta. Vain A-junioreiden sarjapaikka on periytyvä, muissa ikäluokissa järjestetään SM-karsinnat, joiden perusteella SM-sarjapaikat määräytyvät.

Jaa artikkeli