Salibandyn ja futsalin harrastajien toiveet todeksi Helsingissä: Arena Centerin uusi halli nousee Kaarelaan

Rakennettava liikuntakeskus sijaitsee Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohdassa.

Salibandyn ja futsalin harrastajat saavat kipeästi kaipaamansa uuden harrastuspaikan loistavalle sijainnille Helsingin Kaarelaan. Uudessa Arena Centerissä harrastavat lapset, nuoret ja aikuiset lähialueelta sekä kaikkialta pääkaupunkiseudulta. Monipuolisesti eri lajien käyttöön muuntuva tila toimii myös viereisen suomalais-venäläisen koulun liikuntapaikkana. Rakennettava keskus täydentää hienosti pääkaupunkiseudun palloiluareenoissa olleen alueellisen aukon Luoteis-Helsingissä.

Arena Center Oy käynnistää liikuntakeskuksen rakentamisen nyt kesällä. 5 600 neliön keskuksesta löytyy neljä isoa liikuntatilaa, kahvio ja varustemyymälä. Avajaisia vietetään syksyllä 2021.

Loistavan sijainnin ansiosta Kaarelaan on helppo saapua liikkumaan Helsingistä, Länsi-Vantaalta ja Espoosta. Keskus kasvattaa merkittävästi pääkaupunkiseudun sisäliikuntamahdollisuuksia; mahdollisuuksia panostaa monipuolisesti fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Viereiselle suomalais-venäläiselle koululle liikuntakeskus toimii elintärkeänä sisäliikuntatilana, sillä koululla ei ole omia sisäurheilutiloja.

”Olemme olemassa siksi, että koemme liikkumisen yhteiskunnallisesti tärkeäksi. Liikkuvalla ihmisellä on hyvä fyysinen kunto, mikä auttaa yleiseen jaksamiseen ja terveydelliset vaikutukset ovat kiistattomat. Mitä nuorempana liikunnasta tulee osa elämää, sitä todennäköisemmin hyvät tavat kantavat läpi elämän. Joukkueessa toimiminen kehittää myös sosiaalisia taitoja ja estää syrjäytymistä. Tämä on tärkeä hanke meille ja joukkuepalloilun harrastajille: keskuksen myötä esimerkiksi salibandyn harjoitusolosuhteet tulevat Helsingissä kuntoon vuosiksi eteenpäin, niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Alueellinen saavutettavuus paranee ja olosuhteet lajin tarpeisiin ovat erinomaiset”, kertoo Arena Center Oy:n toimitusjohtaja Petteri Bergman.

Arena Center Kaarela: miksi ja miksi juuri tänne

• Liikuntakeskus sijaitsee Suomen vilkkaimmin liikennöityjen tieosuuksien, Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohdassa
• Loistava saavutettavuus julkisilla ja omalla autolla.
• Joukkuepalloilun sisäliikuntatiloja on tällä hetkellä hyvin vähän Helsingin luoteisosissa
• Viereiselle tontille valmistuva koulu hyödyntää liikuntakeskuksen tiloja päivisin. Yhteistyö antaa koululle mahdollisuuden tarjota oppilaille laadukkaat ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä keskittää omat resurssit itse opetukseen.

Hankkeen faktat:

• 5 600 m2 liikunta- ja oheistiloja, pääosin yhdessä kerroksessa
• Hankkeesta vastaa Arena Center Oy, jolla on ennestään kolme liikuntakeskusta Helsingissä ja 25 vuoden kokemus alasta
• Rakentaminen alkaa kesällä 2020, tavoitteena avata liikuntakeskus syksyllä 2021, samaan aikaan viereiselle tontille valmistuvan ja toimintansa aloittavan koulun kanssa
• Helposti muuntuvat tilat palvelevat erityisesti joukkuepallopelien harrastajia, päälajeina salibandy ja futsal
• Liikuntakeskukseen tulee myös kahvio sekä varustemyymälä

Arena Centerin tiedotteesta
Kuvituskuva: Salibandyliitto

Jaa artikkeli