Salibandyn Itä-Häme Akatemia perustetaan

Neljän salibandyseuran ja viiden kunnan alueelta pyritään saamaan yhteiset joukkueet Suomen Salibandyliiton sarjoihin D1- ja E1-ikäluokissa jo ensi kaudesta alkaen. Yhteistyön käynnistämisestä sovittiin seurojen välisessä tapaamisessa tiistaina 6. kesäkuuta. Yhteistyön työnimenä käytetään toistaiseksi Itä-Häme Akatemiaa.

Yhteistyössä ovat mukana Bandy Boys -88 Sysmästä, Hartolan NMKY, Pertunmaan Ponnistajat sekä Joutsassa ja Luhangassa toimiva Voimistelu-, urheilu- ja raittiusseura Flanels ry.

Tavoitteena on, että yhteistyöstä seurojen välillä muodostuu pysyvää ja nyt koottavat joukkueet olisivat kasassa vähintään 2–3 kauden ajan. Yhteistyöllä vastataan useisiin haasteisiin, muun muassa ikäluokkien pienenemiseen sekä siihen, että eri tavoittein harrastaville saadaan luotua asianmukaiset mahdollisuudet.

Seurat ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Seurojen aloitteesta lähialueella on pelattu omia ns. harrastesarjoja. Myös nämä säilyvät ja ko. sarjojen ikäluokat on tarkoitus porrastaa kilpaikäluokat huomioiden. Lisäksi mm. Flanelsilla ja BB-88:lla on vuosien saatossa ollut yhteistyötä yksittäisten joukkueiden välillä, mm. yhteisjoukkueita ja rinnakkaisedustuspelaajia.
Yhteistyöllä on myös historiallista pohjaa. Salibandy rantautui alueelle 1980-luvun lopulla ja johti juuri BB-88:n perustamiseen. Toiminnan alkuvuosina eri joukkueiden pelaajat olivat kotoisin nyt yhteistyötä tekevien seurojen alueelta.

Vähintään yhdet yhteisharjoitukset viikossa

Toiminta aloitetaan siten, että joukkueilla on vähintään yhdet yhteiset harjoitukset viikossa, jotka todennäköisimmin järjestetään Hartolassa. Muu lajiharjoittelu järjestetään pelaajien kotiseuroissa. Lisäksi fyysiseen oheisharjoitteluun ja sen suunnitelmallisuuteen tullaan panostamaan. Yhteinen harjoittelu käynnistyy elokuun alussa.

D-ikäluokan, eli 2004 ja 2005 syntyneiden päävalmentajana toimii Petri Kaurinki. E-ikäluokan, eli 2006 ja 2007 syntyneiden päävalmentajana toimii Jari Yli-Talonen. Valmennusta ja joukkueiden taustoja täydennetään kesän aikana. Samoin kesän mittaan sovitaan vielä muista yhteistyöhön liittyvistä yksityiskohdista.

Joukkueeseen pyrkiville järjestetään yhteisharjoitukset ja tapaamiset juhannusviikolla ao. aikataulun mukaisesti. Pelaajien tulee ilmoittautua joukkueeseen 30.6. mennessä.

Ensimmäiset yhteistapaamiset ja lisäinfot pelaajille, mukaan normaali harjoitusvarustus:
Tiistaina 20.6.2017 klo 18.00-19.30, KunkkuAreena Hartola D-pojat, eli 2004 ja 2005 syntyneet, sekä y-pelaajina 2003 s.

Lisätiedot: Päävalmentaja Petri Kaurinki 041 718 9089

Keskiviikkona 21.6.2017 klo 18.00-19.30, KunkkuAreena Hartola E-pojat, eli 2006 ja 2007 syntyneet Lisätiedot: Päävalmentaja Jari Yli-Talonen 040 848 4861

Pelaajat ilmoittavat mukaan lähdöstä joukkueisiin 30.6. mennessä.

Yhteiset lajiharjoitukset käynnistyvät n. elokuun alussa. Tarkempi tiedotus myöhemmin.

Jaa artikkeli