Salibandyn huippuvalmentajat vaihtoivat ajatuksia Seinäjoella

Seinäjoen Champions Cupin yhteydessä saatiin aimo annos valmennustietämystä samaan saliin. Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala oli kutsunut mukaan kaikki liigajoukkueiden päävalmentajat (tai esteen sattuessa tiimin jäsenen).

Sairaana ollutta Heikki Luukkosta lukuun ottamatta kaikki liigavalmentajat olivat paikalla, toki Champions Cupissa taistelleiden Classicin joukkueiden, SPV:n ja TPS:n luotsit sen verran kuin pystyivät.

Liiton puolesta paikalla oli koko huippu-urheilusektorin väki ja osan aikaa myös naisten maajoukkueen valmennustiimi.
– Tarkoituksena oli esitellä tulevasta valmennuslinjasta nostoja ja puhua yksilön valmiuksista pelata kansainvälisiä pelejä sekä ryhmäyttää meidän huippuvalmentajia, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kertoo.
– Haluttiin myös painottaa liigavalmentajan merkitystä seuran juniorivalmennukseen ja antaa arvostusta nuorten ja lasten valmentajille. Mielestäni loimme hyvän pohjan jatkotapaamisille. Tapaamisten avulla on tarkoitus rakentaa pohjaa vertaisoppimiselle ja mielipiteiden vaihdolle, Rantala kertoo.

Ohjelmassa oli myös erotuomareiden edustajan Jouni Kääriäisen erinomainen puolituntinen siitä osa-alueesta. Esillä olivat muun muassa miten annetaan negatiivinen palaute erotuomareiden toiminnasta, haasteet neljän suuren maan erotuomaritoiminnan yhdenvertaistamisesta ja miten on linjattu maalivahtien ”työrauha”.

Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli