Salibandyn historiallinen Superfinaali pelataan Hartwall Arenalla

Salibandyliiga on valinnut alkavan kauden huipennuksen, 16. huhtikuuta 2016 pelattavan Superfinaalin pelipaikaksi Helsingin Hartwall Arenan.

Niin miesten kuin naistenkin mestaruudet ratkaistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa yksittäisillä finaaliotteluilla perinteisen pudotuspelisarjan asemesta. Päätös yhden ottelun malliin siirtymisestä tehtiin kaudella 2013-14. Viime keväänä finaalit vietiin läpi vielä paras viidestä -tyylillä.

Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtosen mielestä pelipaikan valinnassa päädyttiin parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun. Hartwall Arenalla ei ole pelattu salibandya usein, mutta sitäkin tärkeämpiä pelejä.

– Helsingin MM-kisat 2002 ja 2010 ovat olleet suuria hetkiä lajillemme, etenkin 2010 maailmanmestaruuteen päättynyt turnaus. Siksi on enemmän kuin sopivaa, että lajin seuraavakin merkkipaalu lyödään maan parhaissa puitteissa, Lehtonen sanoo.

Hartwall Arena MM2010

 

Kuvateksti: Suomen miehet juhlivat maailmanmestaruutta loppuunmyydyssä Hartwall Arenassa joulukuussa 2010.

– Olemme asettaneet Superfinaalille kovat tavoitteet ja odotukset. Tämän vuoksi myös peliareenan pitää olla paras mahdollinen. Hartwall Arena on lisäksi entisestään parantanut omia fasiliteettejaan urheilutapahtuman järjestämiselle ja Superfinaali tulee varmasti olemaan näkemisen arvoinen show, Lehtonen sanoo.

Lehtonen kuuluu siihen harvalukuiseen ryhmään, joka tietää, miltä Hartwall Arenalla pelaaminen tuntuu. Hänet valittiin MM-kisojen tähdistöviisikkoon Helsingin MM-kisoissa 2002, joista Suomi saavutti hopeaa.

– Finaali loppuunmyydyssä Hartwall Arenassa on ehdottomasti urani huippuhetkiä. Käveleminen pelaajakäytävästä suoraa huutoa huutavan kotiyleisön eteen on tunne, jota en unohda koskaan, Lehtonen sanoo.

Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta tervehtii ilolla Superfinaalin pelipaikan valintaa.

– Olemme innoissamme salibandyn paluusta Hartwall Arenalle. Lajin MM-finaalit 2002 ja 2010 ovat olleet tunnelmaltaan yksiä parhaita hallissa nähtyjä urheilutapahtumia, jotka osoittivat, miten upea koko kansan laji on kyseessä, Kivisilta sanoo.

 
Viidesti maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi valittu, alkavaksi kaudeksi Suomen Salibandyliigaan palaava Mika Kohonen on innoissaan yhteen loppuotteluun siirtymisestä.

– Olen kokenut Superfinaalin tunnelman ja jännitteen Ruotsissa ja se on huikea tapahtuma. Teen kaikkeni, että pääsisimme SPV:n kanssa huhtikuussa pelaamaan mestaruudesta Hartwall Arenalle, Kohonen sanoo.

Liput kauden huipennukseen tulevat myyntiin Salibandyliigan avauspäivänä 18. syyskuuta.

Kuvat: Ville Vuorinen / MM 2010

Jaa artikkeli