Salibandyn Champions Cup alkaa torstaina Gävlessä - näin seuraat turnausta

SB-Pro ja Classic aloittavat huomenna Gävlessä taistelun maailman parhaan seurajoukkueen tittelistä.

Salibandyn maailman parhaiden seurajoukkueiden kilpailu Champions Cup mitellään 3. – 4. tammikuuta Ruotsin Gävlessä uudella supistetulla formaatilla. Nyt mukana on vain naisten sekä miesten maarankingin mukaiset neljä parasta joukkuetta, jotka pelaavat torstaina välierät ja perjantaina pronssi- ja loppuottelut. Turnauksen kaikki pelit nähdään suorina Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n YouTube-kanavalla.

IFF:n YouTube-kanava löytyy täältä.

Salibandyliitto välittää turnaustuloksia ja -uutisia näillä verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavillaan. Sivustolla suoritettavat huoltotoimenpiteet ja palvelintarjoajan vaihto merkitsevät kuitenkin myös sivuston käyttökatkoksia, joiden aikana tieto löytyy some-puolelta. Lisää tietoa käyttökatkoista täällä.

Naisten välierissä Suomen mestari SB-Pro kohtaa Tshekin Vitkovicen, ja toisena parina on Ruotsin IKSU vastaan Sveitsin Piranha Chur. Miesten semifinaaleissa Classic kohtaa Sveitsin mestari Floorball Könizin ja Ruotsin Storvreta saa vastaansa Tshekin Florbal MB:n.

Suomalaisedustus on vahva muissakin kuin meikäläisissä joukkueissa, kun Veera Kauppi ja Oona Kauppi ovat tehneet syksyllä IKSUn riveissä selvää jälkeä ja Sanni Nieminen edustaa Piranha Churia. Miehissä löytyvät Jyri Korsmanin valmentaman Könizin pelaajistosta suomalaiset Jonne Junkkarinen ja Tuomas Iiskola.

Myös suomalaiset erotuomarit ovat Champions Cupissa vahvasti edustettuina, kun Timo Järvi sekä Pertti Kirsilä viheltävät naisten ja Henri Heinola sekä Manu Marttinen miesten otteluissa. Suomalaisista otteluvalvojista mukana on Ronny Brännbacka, joka toimii turnauksen erotuomaripäällikkönä.

Champions Cup siirtyi täksi kaudeksi lokakuusta kevättalven puolelle, mikä tarkoittaa, ettei turnausta pelattu kalenterivuonna 2018 lainkaan. Edellinen Champions Cup miteltiin täysien katsomoiden edessä syksyllä 2017 Seinäjoella, jossa Classic sijoittui toiseksi sekä miehissä että naisissa. Tuolloisessa miesten finaalissa Classic taipui IBF Falunille 4-7 ja naisten loppuottelussa IKSUlle 1-5.

Miehissä ovat maailman parhaan seurajoukkueen tittelin kyenneet nappaamaan HIFK (2000-2001) sekä SSV (2009-2010 sekä 2011-201) ja naisissa Tapanilan Erä III (1999-2000) sekä Classic (2003-2004).

Otteluohjelma:

To 3.1.

Klo 11.00 välierä SB-Pro–Vitkovice (naiset)
Klo 14.00 välierä Classic–Köniz (miehet)
Klo 17.00 välierä IKSU–Piranha Chur (naiset)
Klo 20.00 välierä Storvreta–Florbal MB (miehet)

Pe 4.1.

Klo 11.00 Naisten pronssiottelu
Klo 14.00 Miesten pronssiottelu
Klo 17.00 Naisten loppuottelu
Klo 20.00 Miesten loppuottelu

Ajat Suomen aikaa

Lue myös:

Edellinen Champions Cup Seinäjoella ennätysyleisön edessä – näin pelattiin silloin

Classic ja Pylsy kannujahdissa Gävlessä: Tämä titteli kaksinkertaiselta maailmanmestarilta puuttuu

Kolmas kerta toden sanoo? SB-Pro haastaa maailman parhaat

Virallisille turnaussivuille

Jaa artikkeli