Salibandymiehet jälleen Eerikkilään – vuorossa yhteisleiri U23-maajoukkueen kanssa

Kesällä ahkerasti leireillyt Suomen miesten salibandymaajoukkue kokoontuu taas runsaan viikon kuluttua, kun ohjelmassa on 4. – 6. syyskuuta leiri Eerikkilässä. Tapahtuma korvaa alkuperäisessä kalenterissa olleen Tšekin neljän maan turnauksen, jonka koronakriisi peruutti.

– Lähdetään hyvillä mielin kun päästään taas treenaamaan yhdessä mutta sikäli pahoilla mielin, että Sveitsissä pelaavat kaverit eivät nyt pääse mukaan, päävalmentaja Petteri Nykky alustaa.
– Se antaa kuitenkin sitä enemmän näyttöpaikkaa muille. Kilpailu kisapaikoista on kovaa, ja se se tuo vielä lisävauhtia tapahtumiimme, jotka kyllä ovat jo muutenkin varsin laadukkaita. Tämän päivän miesten maajoukkuepelaajat ovat jo sen verran valveutuneita, että tietävät, että töitä pitää tehdä joka päivä eikä vain maajoukkueen tapahtumissa.

Miesten leiri on yhteinen Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkueen kanssa, ja luvassa on hyötyä molemmille ryhmille.
– Päästään pelaamaan kolme ottelua U23:a vastaan eli saadaan parasta mahdollista sparrausta. Lisäksi U23-ryhmässäkin on potentiaalisia kisapelaajia. Pelataan kolme keskinäistä peliä, joiden lisäksi ohjelmassa on aamuisin harjoituksia ja vähän testausta, Petteri Nykky kertoo ohjelmasta.

Koronapandemia kuristaa maailman urheilua edelleen, ja sen varjo leijailee tummana myös joulukuun MM-kotikisojen ajallaan toteutumisen yllä.
– Epätietoisuus totta kai askarruttaa jokaista, mutta meidän tehtävämme on tehdä omat asiamme niin hyvin kuin vain osataan. Muut tekevät sitten ne päätökset, ja niiden mukaan toimitaan, päävalmentaja tiivistää joukkueen näkökulman.

Lue myös: Muutos suunnitelmiin: Suomen salibandymiehet eivät matkusta Tšekkiin

Miesten maajoukkueryhmä Eerikkilässä 4. – 6.9:

Maalivahdit:

Joonas Kaltiainen
Lassi Toriseva

Kenttäpelaajat:

Aaro Astala
Mikko Hautaniemi
Sami Johansson
Jonne Junkkarinen
Miko Kailiala
Valtteri Kainulainen
Rasmus Kainulainen
Juha Kivilehto
Peter Kotilainen
Jani Kukkola
Janne Lamminen
Ville Lastikka
Otto Lehkosuo
Mikko Leikkanen
Jesperi Lindfors
Mika Moilanen
Jussi Piha
Eemeli Salin
Nico Salo
Lauri Stenfors

Valokuvat: Ville Vuorinen

Miehet ja U23 ottivat yhteen myös viime leirillä, ja intensiteetti oli huippuluokkaa.

Jaa artikkeli