Salibandymaajoukkueen valmennus täydentyi: Vilander jatkaa, Ruotsalainen ja Hukkanen uusina mukaan

Naisten salibandymaajoukkueen valmennustiimi on nyt valmis.

Salibandyliiton hallitus vahvisti nimitykset huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantalan esityksen mukaisesti viimeisimmässä etäkokouksessaan.

Aki Vilander jatkaa naisten salibandymaajoukkueessa lajivalmentajana ja uutena aloittaa Jukka Ruotsalainen. Maalivahtivalmentajaa alkavalle MM-kisaperiodille ei nimetty, vaan valmennustiimi täydentyy psyykkisellä valmentajalla. Tähän tehtävään nimettiin Henna Hukkanen.  

Jukka Ruotsalainen toimi keskeytyneellä kaudella sveitsiläisen Floorball Thurgaun valmentajana maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (NLB). Vuosi sitten hän johdatti TPS:n ensimmäistä kertaa Salibandyliigan finaaleihin ja lopulta SM-hopealle.

– Jukalla on vahvat näytöt TPS-ajalta ja on valmennuksen ammattilainen viimeisen päälle. Hänestä on suuri apu maajoukkueen pelillisen identiteetin kehittämisessä ja viisikkopelaamisen vankistamisessa. Aika nopeasti keskustelujen alettua selvisi, että hänet haluan tiimiin. On kova kiinnitys meille salibandynaisten päävalmentaja Lasse Kurronen luottaa.

Henna Hukkasen vastuualueena on psyykkinen valmennus. Hänellä on Psykologiliiton psyykkisen valmennuksen sertifikaatti.

– Henna on toiminut U19-naisten maajoukkueessa ja saanut toimistaan positiivista palautetta niin muilta tiimin jäseniltä kuin pelaajilta. Hukkasen tehtävänä on kehittää valmennuksen vuorovaikutusta pelaajien suuntaan ja vahvistaa heidän psyykettä kestämään MM-kisojen tuomaa painetilaa, määrittelee huippu-urheilujohtaja Rantala psyykkisen valmentajan roolin.

Myös Lasse Kurrosella on selkeä näkemys psyykkisen valmentajan merkityksestä naisten maajoukkueessa.

– Olen tiedostanut, että nyt on oikea aika tällaiselle pestille maajoukkueessa ja kun MM-kisojen jälkeen pelaajapalautteista tuli myös tämän suuntainen indikaatti, niin palaset loksahtivat paikoilleen. En näe psyykkistä valmennusta mitenkään irrallisena, vaan se kuuluu kokonaisvaltaiseen pelaajien kehittämiseen. Eikä kyse ole vain pelaajien valmentamisesta, vaan psyykkinen valmennus on työnohjausta myös koko valmennukselle.   

Edellisestä valmennustiimistä Aki Vilander jatkaa tutussa roolissa.

– Akin kanssa on yksi kisaprojekti tehty ja on luontevaa jatkaa. Hän tuntee hyvin myös U19-ikäluokan pelaajat, joista nousee uusia kasvoja aikuisten maajoukkueen puolelle. Kurronen jatkaa.

Liittohallitus vahvisti myös muut naisten maajoukkueen taustatoimijat. He ovat Tiia Ukkonen (joukkueenjohtaja), Niko Iivonen (fysioterapeutti/huoltaja), Heidi Kurronen (hieroja/huoltaja) sekä Jouni Hämäläinen (hieroja/huoltaja). Kaikki olivat mukana myös edellisellä kisaperiodilla.

Seuraavat naisten MM-kisat pelataan joulukuussa 2021 Uppsalassa, Ruotsissa.   
        
Naisten maajoukkueen kesäleiriryhmä on myös valittu. Se julkaistaan huomenna perjantaina.

Kuva: Ville Vuorinen/MM2019

Jaa artikkeli