Salibandymaajoukkue Pardubicen turnaukseen on tässä

Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan on nimetty kaksi maalivahtia, viisi puolustajaa ja 13 hyökkääjää.

Suomen miesten salibandymaajoukkue elo-syyskuun vaihteessa Tshekin Pardubicessa pelattavaan kolmen maan turnaukseen on nimetty. Hallitseva maailmanmestari Suomi kohtaa Tshekin ja Sveitsin.

– Pikareissu, kun torstaina lähdetään ja treenataan ja pelit ovat perjantaina ja lauantaina, ja lauantaina lähdetään jo kotimatkalle, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kertoo.
– Ollaan liikkeellä varsin samalla ryhmällä kuin viimeksi Eerikkilässä leireiltiin, vähän pienempänä vain. Tavoitteena on edelleen hioa ryhmän yhteistä tekemistä ja samalla saadaan arvokasta tietoa, missä päävastustajistamme kaksi tällä hetkellä menee MM-kisoja ajatellen.
Suomella riittää ennen joulukuun Prahan MM-turnausta vielä kehittämistä niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamisessakin, päävalmentaja tietää.
– Joukkuepeliä pitää edelleen parantaa molempiin suuntiin: puolustusta pitävämmäksi ja samalla löytää avainasioita siitä, miten vastustajien puolustus murretaan.

Pardubicen turnauksen jälkeen ohjelmassa on ennen MM-kisoja vielä EuroFloorball Tour -turnaus Uppsalassa 19. – 21. lokakuuta sekä viimeistelyleiri.

Suomi puolustaa joulukuussa Prahassa maailmanmestaruutta lyötyään Riian MM-finaalissa joulukuussa 2016 Ruotsin rangaistuslaukauskisassa. Kahden vuoden päästä ovat vuorossa MM2020-kisat Suomessa.

Suomen joukkue Pardubicen turnaukseen:

Maalivahdit: Eero Kosonen ja Lassi Toriseva.
Puolustajat: Jonne Junkkarinen, Janne Lamminen, Lauri Stenfors, Ilari Talvitie ja Tatu Väänänen.
Hyökkääjät: Sami Johansson, Miko Kailiala, Valtteri Kainulainen, Lauri Kapanen, Peter Kotilainen, Jani Kukkola, Ville Lastikka, Jami Manninen, Jussi Piha, Joonas Pylsy, Eemeli Salin, Nico Salo ja Krister Savonen.

Turnauksen otteluohjelma:

Pe 31.8. klo 17.00 Tshekki – Suomi
La 1.9. klo 14.00 Sveitsi – Suomi
Su 2.9. klo 14.30 Tshekki – Sveitsi

Jaa artikkeli