Salibandylle sävelletty "Love the way you play" saa ensiesityksensä Superfinaalissa

Asialla on Seinäjoen Champions Cup -turnauksesta tuttu yhtye Every Green in May.

Salibandyn Superfinaali 21.4. Helsingin Hartwall Areenalla on myös kulttuuritapaus, kun lajille sävelletty kappale ”Love the way you play” saa ensiesityksensä. Sen takana on Seinäjoen Champions Cup -turnauksesta tuttu yhtye Every Green in May.

– Every Green in May oli hieno lisä Seinäjoen Champions Cupiin, ja halusimme heidät mukaan myös Superfinaaliin, Salibandyliiton seura- ja kehityskoordinaattori Hanne Nyrönen kertoo.
– Siitä idea jalostui sille asteelle, että halutaan tehdä lajille oma biisi. Se julkaistaan Superfinaalissa, jossa yhtye esittää ”Love the way you playn” livenä. Tilauksessa on tietysti huippusalibandyyn istuva iso ja teatraalinen elokuvatyylinen teos.

– Tämä on meille tietysti tilaus ihan suoraan lapaan ja unelmatehtävä, Every Green in May -yhtyeen Olli Tasala kertoo.
– Sloganin Love the way you play kuultuani aloin hahmotella tyylilajia, ja liikkeelle lähdetään tsemppitematiikasta ja rockin maailmasta. Alkushow- ja sisääntulobiisissä pitää olla pontta ja elokuvallista isoa ilmaisua. Samalla siinä pitää kuulua urheilun maailmassa periksiantamattomuus ja koko elämäntapa, ja biisin ympärille rakentuvassa kokonaisuudessa pitää olla sellaista ajattomuutta, että se jää elämään mukaan lajiin.

Olli Tasala aloitti kappaleen hahmottelun heti tilauksesta kuultuaan.
– Kotona alkoi heti raakademottelu, ja pian saatiin jo tuotanto tulille luottotuottajamme Mustosen Mikon kanssa ja päästiin lähettämään tilaajalle ensimmäistä raakiletta. Kolme studiosessiota Helsingissä on jo takana, ja tulevana viikonloppuna äänitetään sitten lauluosuuksia.
Ensimmäisellä studiorupeamalla oli ohjelmassa jousien ynnä muiden orkestraalisten elementtien pohjan luominen.
– Toisessa sessiossa lisättiin mukaan bändi-ilmaisuamme kuten rummut ja bassot, ja päälle kehittyy teemallinen puoli lyriikkaosastoineen. Intohimo tähän hommaan on valtava, ja tällaisen unelmatyön tekemisestä saa huikeat fiilikset, Olli Tasala nauttii prosessista.
– Luvassa on sellainen biisi, että pystymme seisomaan täysillä sen takana.

Kitaristi Olli Tasalan lisäksi kuuluvat jo alakouluaikojen ystävyydestä versoneen Every Green in Mayn kokoonpanoon Tuya Pajunen (laulu), Eetu Ahola (kitara), Camilla Kirsilä (rummut) ja Kai Palo (basso).

Sekä pieni- että suurieleinen leffascoreilu yhdistettynä selkeälinjaiseen ja jäsenten vahvuuksia hyödyntävään bändisoitantaan viestii yhtyeemme linjan lyhykäisyydessään, EGiM itse luonnehtii johtoajatuksekseen ja jopa maneerikseen cinemaattista ilmaisua.

Every Green in Mayn sivuille

Soundin esittely yhtyeestä

Maistiaisia bändin tuotannosta: Rebooted

Jaa artikkeli