Salibandyliitto sai IFF:ltä luvan Suomen Cupissa tehtäviin sääntökokeiluihin

Salibandyliitto on saanut Kansainväliseltä salibandyliitolta (IFF) luvan ensi kaudella Suomen Cupissa tehtäviin sääntökokeiluihin.

Kerroimme viime viikolla, että Salibandyliiton hallitus hyväksyi esityksen, jonka mukaan ensi kauden Suomen Cupin yksittäisissä otteluissa kokeillaan pienempää pelaajamäärää ja lyhyempää peliaikaa.

Salibandyliitto on anonut lupaa sääntökokeiluihin IFF:ltä ja nyt lupa kokeiluihin salibandyn kansainväliseltä kattojärjestöltä on saatu. Kansainvälinen salibandyliitto on kannustanut kansallisia lajiliittoja sääntökokeiluihin, joiden pohjalta salibandyn sääntöjä tarvittaessa muokataan tulevaisuudessa.
 
Sääntökokeilut liittyvät ensi kauden miesten ja naisten Suomen Cupin yksittäisiin otteluihin, joissa kokeillaan kauden 2019-20 voimassa olevista säännöistä poiketen lyhyempää peliaikaa, 3×15 minuuttia tehokasta peliaikaa ja pienempää joukkueen pelaajamäärää, jossa joukkueen maksimikoko on 17 pelaajaa ja viisi toimihenkilöä.

Sääntöjen mukaan peliaika Suomen Cupin yksittäisissä otteluissa on 3×20 minuuttia tehokasta peliaikaa ja joukkueen maksimikoko 20 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä.

Kokeilut tulevat Suomen Cupissa eteen siinä vaiheessa, kun turnausmuotoiset pelit vaihtuvat yksittäisiin otteluihin.
– Käytännössä kokeilujen piirissä Suomen Cupissa on ensi kaudella noin 100-150 ottelua, riippuen kuinka paljon cupiin tulee ilmoittautumisia, kertoo Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Se miksi sääntökokeilut tehdään Suomen Cupissa, pohjautuu miesten ja naisten Salibandyliigojen kehitystyöryhmissä käytyihin keskusteluihin.

Miesten Salibandyliigassa ja Divarissa yhden sarjakierroksen otteluissa ratkaistaan Suomen Cupin jatkoon menijä. Näissä otteluissa noudatetaan miesten Salibandyliigan ja Divarin sääntöjä.

Eri maissa tehtävien sääntökokeilujen pohjalta saatujen palautteiden ja kokemusten perusteella Kansainvälinen salibandyliitto arvioi, onko sääntömuutoksiin tulevaisuudessa mahdollisesti tarvetta. IFF:n on määrä tehdä päätökset sääntöjen mahdollisesta muuttamisesta vuonna 2022.

Kuva: Esa Jokinen (Suomen Cupin ottelusta Happee – FBC Turku)

Jaa artikkeli