Salibandyliitto ja pelaajayhdistys kartoittavat pääsarja-areenoiden turvallisuuden

Salibandyliitto aloittaa yhdessä joukkuepelien pelaajayhdistyksen kanssa kaikkien pääsarjajoukkueiden (F-liiga naiset ja miehet sekä Inssi-Divari) peliareenoiden katselmuskierroksen, jonka tarkoituksena on kartoittaa mahdolliset turvallisuusriskiä lisäävät seikat.

Näitä voivat esimerkiksi olla liian lähellä kaukalon reunaa olevat ulokkeet, seinät, katsomorakenteet tai huono valaistus.

Katselmuksissa on mukana liiton, pelaajayhdistyksen, seuran ja hallin operaattorin (kunnan/omistajan) edustaja. Katselmuksessa laaditaan raportti, johon kirjataan hallin turvallisuusriskit ja jonka perusteella annetaan lausunto, muutosehdotukset sekä tarvittaessa muutosmääräykset.

– Pelaajien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Salibandyn olosuhteet ovat vuosien saatossa toki merkittävästi kehittyneet, mutta vielä ei olla likimainkaan kaikkien olosuhteiden suhteen toivotussa tilanteessa, kertoo Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

– Uusien hallien rakentamisessa otetaan salibandyn kasvaneet turvallisuusvaateet jo melko hyvin huomioon. Kuitenkaan olosuhteiden kehittyminen ei tapahdu hetkessä ja joudumme vielä pitkään elämään sen realiteetin kanssa, että vanhojen hallien seinät eivät siirry eikä niiden pinta-ala kasva. Siksi nykyisten olosuhteiden kriittisellä tarkastelulla voimme ainakin kartoittaa riskit ja tarvittavilla toimenpiteillä lisätä pelaajien turvallisuutta ottelutapahtumissa.

– Todella hienoa, että turvallisuuden edistäminen etenee konkreettisesti ja yhteistyössä kaikkien toimijoiden kanssa. Joukkueurheilijat ry on ollut asiassa aloitteellinen ja nyt myös pelaajien näkökulmat tulevat esiin. Pelaajayhdistyksen tavoitteena on saada mahdollisimman turvalliset olosuhteet salibandyn pelaamiseen. Huolellisesti tehdyllä kartoituksella ja siitä seuraavilla toimenpiteillä tämä toteutuu, kertoo Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

Tavoitteena on suorittaa katselmuskierros vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Jari Kinnunen
Yhteiskuntasuhdejohtaja
Sidosryhmä-, yhteiskunta- ja järjestösuhteet. Taloushallinto ja -raportointi, edunvalvonta ja suhdetoiminta, Respect-toiminta.

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli