Dream Spark

Salibandyliitto ja Dream Spark -elämysleiri yhteistyöhön: "Sydämet sykkivät samalle asialle"

Salibandyliitto sekä liikunta- ja elämysleiri Dream Spark aloittavat yhteistyön. Salibandyliitto on ensi kesän leiristä alkaen yksi Dream Sparkin pääkumppaneista. Liitto muun muassa lahjoittaa kaikille leirin noin 100 osallistujalle salibandymailat sekä tarjoaa leirille markkinointi- ja viestintätukea.

Dream Spark on vähävaraisista perheistä tai muuten haasteellisista taustoista tuleville nuorille tarkoitettu ilmainen liikunta- ja elämysleiri. Kolmas leiri järjestetään heinäkuussa 2023 Lohjan Kisakalliossa.

Dream Spark -leirin tarkoitus on nimensä mukaisesti sytyttää kipinöitä liikunta- tai johonkin muuhun harrastukseen. Osallistujat saavat leirin jälkeen hakea SOS Lapsikylän harrastustukea. Salibandyliitto auttaa leiriltä salibandykipinän saaneita nuoria jatkamaan lajin harrastamista.

Dream Spark

– Me liitossa haluamme, että salibandy on aidosti laji ihan jokaiselle. On ihmisen tausta ja elämäntilanne millainen tahansa, jokaisen pitää voida harrastaa lajia. Tämä teema on ensi vuoden toiminnassamme entistäkin tärkeämpi, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta perustelee yhteistyön aloittamista.

Ilmivalta huomauttaa, että salibandy on suhteellisen edullinen ja helposti saavutettava laji. Viime vuonna tutkittiin, että järjestettyä salibandytoimintaa on 208 kunnassa, eli lajin harrastaminen onnistuu lähes maan joka kolkassa. Salibandy ja jalkapallo ovat maan laajimmalle levinneet joukkuelajit.

– Silti harrastaminen ei nykykustannuksilla ole mahdollista kaikille. Me haluamme, että jatkossa ihan jokaisella on mahdollisuus tuntea itsensä tervetulleeksi ja kokea onnistumisen elämyksiä salibandyn parissa, Ilmivalta sanoo.

Salibandyliiton seura- ja harrastustoiminnan johtajan Mervi Kilpikosken mukaan liiton ja Dream Spark -leirin arvot ja tavoitteet ”mätsäävät” niin hyvin, että yhteistyön aloittamista ei tarvinnut pitkään miettiä.

– Meillähän on yhteinen tavoite: ilon, elämysten ja yhteisöllisyyden kokemusten aikaan saaminen. Dream Spark -leiri ja salibandy-yhteisö haluavat tuottaa nuorille ”minä pystyn, minä osaan” -tunteita. Eli totta kai olemme mukana tässä leirissä, Kilpikoski iloitsee.

Dream Spark

Dream Spark -leirin perustaja Melina Näätänen on menestynyt yritysvalmentaja sekä urheilujoukkueiden ja yksilöurheilijoiden mentaalivalmentaja. Hiljattain hän on valmentanut myös Salibandyliiton henkilöstöä.

– Yhteistyömme aikana olen nähnyt liiton arvot ja strategian ja ennen kaikkea sen, miten näitä eletään todeksi arjessa. Tiedän, että sydämemme sykkivät samalle asialle. Olen tästä kumppanuudesta superonnellinen, ”leiri-Mama” Näätänen fiilistelee.

Salibandy ei ole aiemmin ollut leirin lajivalikoimassa lähinnä käytännön syistä.

– Nyt, kun liitolta tulee oma maila jokaiselle leiriläiselle ja saamme nuorille heti asiantuntevaa ohjausta, tämä on ihan mahtavaa! Salibandyhän on matalan kynnyksen joukkuelaji, johon voi mennä mukaan aika ohuellakin osaamisella. Siksi se on leirille täydellinen laji, Näätänen tietää.

 

Dream Spark

Näätänen huomauttaa, että yhteinen tekeminen mieluisassa ympäristössä on tärkeää myös mielenterveydelle.

– Ennen kaikkea toivomme leiriläisten saavan uusia kavereita, ja haluamme synnyttää nuorissa wow-elämyksiä ja ymmärryksen, että he pystyvät mihin vain – on se sitten millä tahansa elämänalueella.

Tällaisten kokemusten tuottamisessa salibandyn kaltaisella lajilla voi olla tärkeä osuus.

– Ihmisellä on psykologinen tarve olla osa jotakin yhteisöä ja tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi ja saada onnistumisen elämyksiä. Salibandyjoukkue on tällainen yhteisö. Joukkueurheilun tärkeys ja hienous on juuri siinä, että yksilö on osa joukkuetta. Se voi olla monelle valtava turvasatama, että pääsee tekemään ja vaikka vain hengaamaan yhdessä, Näätänen tietää.

Dream Spark -leirin salibandyohjaajina toimii joukko nimekkäitä laji-ihmisiä, joiden nimet julkistetaan myöhemmin. Leirin kummeja ovat jääkiekon olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Marko Anttila, nyrkkeilyn kaksinkertainen olympiamitalisti Mira Potkonen sekä autourheilija Emma Kimiläinen.

Sinäkin pystyt sytyttämään kipinöitä ryhtymällä Dream Spark -leirin sponsoriksi SOS Lapsikylän verkkosivuilla.

Dream Spark

Kuvat: Dream Spark

Jaa artikkeli