Salibandyliitto ei hyväksy lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamista

Salibandyliitossa on vaikea niellä koronaministerityöryhmän perjantaina antamaa suositusta sulkea sisäliikuntatilat ja näin keskeyttää lasten ja nuorten harrastustoiminta.

Viikonlopun aikana keskustelu on käynyt vilkkaana ja viimeksi tänään Olympiakomitea jäsenjärjestöineen antoi vahvan viestin lasten ja nuorten harrastamisen jatkumisen puolesta.

– Olemme yhteisessä rintamassa mukana Olympiakomitean ja muiden urheilun lajiliittojen kanssa siinä että olisi erittäin lyhytnäköistä toimintaa laittaa nuorimmat lajin harrastajat tauolle, toteaa Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta ja jatkaa:

– Koronapandemian aikana on jo nähty, kuinka herkästi side liikuntaharrastuksiin voi katketa ja toisaalta kuinka vaikeaa lopettaneita on saada takaisin organisoidun liikunnan pariin uudestaan. Puhumattakaan millaisia terveydellisiä vaikutuksia – niin henkisesti kuin fyysisesti – liikkumattomuudella on.

Koronaministeriryhmän viime perjantaina tekemät esitykset ovat siis suosituksia.

Lopulliset päätökset rajoitustoimenpiteistä, kuten tähänkin asti, tekevät aluehallintoviranomaiset eri puolilla Suomea. Tuoreita avien linjauksia odotetaan nyt Salibandyliitossa suurella jännityksellä.

– Aluehallintoviranomaisilla on nyt iso pallo käsissään. Toivon, että järjen ääni voittaa ja löytyy viisautta nähdä asiakokonaisuus samalla tavoin kuin terveydenhuollon asiantuntijat ja koko urheiluyhteisö. Liikuntapaikat on pidettävä auki ja antaa lasten ja nuorten harrastaa kuten tähänkin asti, Ilmivalta paaluttaa.

Jaa artikkeli