Salibandyliiton valtuusto vahvisti tilinpäätöksen

Salibandyliiton valtuusto hyväksyi vuosikertomuksen 2017 ja vahvisti tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille vuoden 2017 osalta. Salibandyliiton valtuusto oli koolla Helsingissä lauantaina 21. huhtikuuta.

Salibandyliiton vuoden 2017 kokonaistuotot (liikevaihto) oli 9,4 miljoonaa euroa, mikä on 5 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. Vuoden 2017 taloudellinen tulos on ylijäämäinen 115 000 euroa. Merkittävin osuus tulorahoituksesta, 29 %, tuli edellisvuosien tapaan osanottomaksuina (30 % v. 2016). Noin 22 prosenttia tulorahoituksesta tuli jäsen- ja lisenssimaksutuottoina, kuten vuonna 2016.

Salibandyliiton vuosikertomukseen 2017 voit tutustua klikkaamalla kansikuvaa.

Vuosikertomus 2017Vuoden 2017 päättyessä rekisteröityneitä pelaajia ja harrastajia oli 59 791. Se on 2 715 henkilöä enemmän edelliseen vuoteen verrattuna. Salibandyliiton sarjoihin osallistuu n. 3000 joukkuetta. Salibandyliiton toiminnan keskeisenä tavoitteena vuonna 2017 oli salibandyn strategisten tavoitteiden toteuttaminen päivittäisessä toiminnassa tiiviissä vuorovaikutuksessa seurojen ja koko salibandy-yhteisön kanssa.

–  Saavutimme pääsääntöisesti asettamamme tavoitteet. Lisäsimme suunnitelman mukaisesti merkittävästi vuorovaikutustamme seurojen ja muiden avainkohderyhmien kanssa. Edistimme toiminnassamme mm. yhdenvertaisuutta toteuttamalla yhdenvertaisuussuunnitelmaamme. Asetimme konkreettisia tavoitteita ja seurasimme niiden toteutumista johtamisjärjestelmämme mukaisesti, kertoo toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

– Käynnistimme salibandyn seuraohjelman tavoitteenamme lisätä osaamista ja vuorovaikutusta sekä seuroissa että liitossa. Toteutimme kolme ylialueellista seuraseminaaria, puheenjohtajapäivät liiton kokouksen yhteydessä sekä lisäksi pääkaupunkiseudun seurojen kohtaamisen. Seurakehitys 360 -toiminnassa etenimme suunnitelman mukaisesti vaiheeseen, jossa testasimme seurakehitys.fi-verkkotyövälinettä ja seurakohtaamisia. Toiminta on nyt siirtynyt toteutusvaiheeseen ja olemme aloittaneet seurakohtaamiset, Lampinen toteaa.

– Viime vuonna loimme myös salibandyn brändistrategian ja sen pohjalta uudistimme ja yhdenmukaistimme lajin visuaalisen ilmeen.

Salibandyn huippu-urheilullinen menestys jatkui erinomaisena vuonna 2017. Alle 19-vuotiaat pojat voittivat MM-kultaa ja naisten maajoukkue saavutti MM-hopeaa. Miesten salibandy oli näyttävästi esillä World Games -monilajitapahtumassa Puolassa.

Valtuuston tekemän aloitteen mukaisesti Salibandyliitto perustaa työryhmän selvittämään sarjarakenteiden laajempia muutostarpeita.

Kuva: Krister Laikka (valtuuston 2018 kokouksesta)

Vuosikertomus 2017 Issuu-palvelussa

Jaa artikkeli