Salibandyliiton päivitetty tilannekatsaus pandemian aikaiseen harjoitteluun

Näitä ohjeita noudattaen voidaan salibandyssa aloittaa ulkona suoritettava pienryhmäharjoittelu.

Salibandyliitto on koostanut voimassa olevat ohjeet ja määräykset, joiden avulla seurat voivat aloittaa ulkona tapahtuvaa pienryhmäharjoittelua.

Valtioneuvosto kertoi maanantai-iltana (4.5.2020) uusista säännöistä ja ohjeistuksista koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Linjauksissa sivuttiin myös liikunta- ja urheiluharrastuksia. Valtioneuvosto ohjeisti, että ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen ja urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.

Salibandyliitto on kerännyt oheen voimassa olevia ohjeita ja määräyksiä, joiden avulla salibandyseurat voivat aloittaa ulkona tapahtuvaa pienryhmäharjoittelua.

Noudatamme edelleen ja aina ensisijaisesti valtioneuvoston antamia ohjeita ja suosituksia. Viimeisimmät ohjeet ja suositukset löytyvät valtioneuvosto.fi-sivustolla maanantai-iltana julkaistusta uutisesta: Hallitus linjasi suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Olympiakomitea päivitti omaa seuratoimintaa koskevaa ohjeistustaan niin ikään maanantai-iltana: Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.

Salibandyliitto korostaa aina ja kaikessa jokaisen vastuullista toimintaa: emme ole vastuussa vain itsestämme, olemme vastuussa myös muista lähellämme olevistasi ihmisistä.

Haluamme myös muistuttaa, että seuratoiminnalla on tärkeä merkitys osalle perheistä ja lasten ja nuorten fyysisen aktiivisuuden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Tästä lisää tietoa thl.fi-sivuston uutisessa: Koronaepidemialla kauaskantoiset vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ja sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Jos seurat haluavat käynnistää ulkona tapahtuvaa pienryhmäharjoittelua, niin on ehdottoman tärkeätä noudattaa edellä mainittuja valtioneuvoston ja Olympiakomitean ohjeita ja suosituksia. Alla olevaan listaan on kerätty tärkeimmät huomioitavat asiat:

– 31.5 saakka on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoite. 1.6 alkaen voidaan aloittaa sisäharjoittelu sillä hetkellä olevien ohjeiden ja suositusten mukaisesti.

– Kukaan ei saa harjoitella sairaana tai jos kuuluu tunnustettuihin riskiryhmiin. Jos tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita, niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon.

– Kaikki pienryhmätoimintaan osallistuvat tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Erityisen tärkeätä on huomioida lasten perheet ja tiedottaa heidän huoltajilleen, jotta emme altista ketään riskiryhmää kuuluvaa henkilöä.

– Ohjatussa toiminnassa on maksimissaan 10 henkilöä. Jos ryhmän toimivuus vaatii, niin tulisi varmistaa, että on kaksi valmentajaa (1 valmentaja + 4 pelaajaa).

– Ulkoliikunnassa huomioimme annetut turvavälit (2 m) eikä altisteta pelaajia lähikontakteihin.

– Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä sekä kaikkia muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

– Harjoitukset pyritään pitämään samoilla pienryhmillä.

– Osallistujat eivät käytä yhteisiä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa. Harjoituksiin kulkemisessa huomioidaan lähikontaktien välttäminen.

– Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen.

– Mikäli harjoituksissa tarvitaan välineistöä (kartiot, aidat yms.) niitä tulee käsitellä vain yhden valmentajan.

– Mahdollisuuksien mukaan osallistujien tulee tankata nestettä ennen harjoitusta, jotta juomapulloa ei välttämättä tarvita. Jos juomapullo on välttämätön, niin jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo. Toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

– Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään.
Niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana.
Niistäminen tapahtuu nenäliinaan, joka tämän jälkeen viedään mahdollisuuksien mukaan jäteastiaan ja kädet pyritään desinfioimaan mahdollisimman –nopeasti.

– Ohjeet tulee käydä ryhmän kanssa läpi etukäteen.

Ylle koostettu tilannekatsaus koskee toukokuun aikaista toimintaa ja harjoittelua. Kesäkuun ja jatkon osalta päivitämme tilannetta, kun saamme tarvittavia täsmennyksiä valtiovallan suunnalta. Seuraamme tilannetta päivittäin.

Jaa artikkeli