Salibandyliiton kuvapalvelu uudella alustalla – materiaalia seurojen käyttöön tälläkin kaudella

Salibandyliiton avustajaverkosto tuottaa tälläkin kaudella laajalti valokuvamateriaalia median ja seurojen vapaaseen käyttöön. Kuvapalvelu toimii jatkossa uudella alustalla.

Valokuvien uusi kotipesä on kuvat.fi-palvelussa, tarkemmin osoitteessa:

Kuvat painottuvat F-liigaan ja miesten Divariin sekä maajoukkueisiin, mutta tarjontaa kauden mittaan lisätään muiltakin salibandyn osa-alueilta.

Kuvapalveluun on haettu aiempaa parempaa rakennetta. Etusivun näkymässä sarjatasoille löytyy omat kansionsa, joiden alle kerrytetään kyseisen sarjan valokuvia ottelupareittain nimettyinä. Myös maajoukkuekuvat muodostavat oman kokonaisuutensa alikansioineen.

Kuvien selailu ja lataaminen

Klikkaa ensin päätasolla mistä sarjasta haet kuvia. Sen jälkeen alikansioista näet tämän hetken tarjonnan. Avaamalla alikansion, näet kyseisen ottelun kaikki kuvat. Kuvaa klikkaamalla sen saa suuremmaksi ja kuvavirrassa voi edetä eteen- ja taaksepäin kuvan vasemman ja oikean laidan nuolinäppäimillä.

Desktop-käytössä kuvia voi ladata joko yksittäin tai valita useampia kerralla. Avaamalla tietyn ottelun kuvakansion jokaisen kuvan alla näkyy valitse-pikkuruutu. Valinta tapahtuu ruutua painamalla, jolloin se muuttuu vihreäksi ja samaan aikaan valittu kuva/t näkyvät pienempinä alalaidan vihreässä palkissa, josta kuvat voi ladata. Näet myös valittujen kuvatiedostojen koon. Useita kuvia valittaessa järjestelmä lataa kuvat zip-pakettina.

Kuvien käytön yhteydessä tulee mainita valokuvaajan nimi. Ellei kuvaajan nimeä ole mainittu, krediitiksi silloin Salibandyliitto.

Mobiilikäyttö ja applikaatio sometteluun

Mobiilikäytössä suosittelemme lataamaan ilmaisen kuvat.fi-applikaation, jossa kuvia voi kätevästi paitsi selailla, jakaa myös somekanaviin.

> iOS-lataus täällä
> Android-lataus täällä

Flickr säilyy kuva-arkistona

Salibandyliiton kuvapalveluna vuodesta 2010 käytössä ollut Flickr käsittää yli 120 000 valokuvan kannan, joka säilyy jatkossa edellisten kausien kuva-arkistona. Nämä kuvat ovat myös edelleen käytettävissä.

Salibandyliittoa avustavat valokuvaajat kaudella 2021-22:

Juhani Järvenpää (pääkaupunkiseutu)
Jarmo Koskela (pääkaupunkiseutu)
Esa Takalo (Tampere)
Anssi Koskinen (Turku)
Esa Jokinen (Jyväskylä)
Juha Käenmäki (Seinäjoki)
Ari Arola (Oulu)

Mikäli kuvapalvelustamme on kysyttävää, yhteydenotot: viestinta@salibandy.fi

Jaa artikkeli