Salibandyliiton kehityspäällikkö Janne Bruun siirtyy uusien haasteiden pariin

Salibandyliiton palveluksessa yli kymmenen vuoden työuran tehnyt, tapahtumien ja fanikulttuurin kehityspäällikkö, Janne Bruun siirtyy uusiin työtehtäviin Salibandyliiton ulkopuolelle.

Janne Bruun, 34, ehti kymmenen vuoden aikana toimia useissa eri tehtävissä Salibandyliitossa. Bruun aloitti Salibandyliitossa 2009 harraste- ja maajoukkueassistenttina. Harraste- ja tapahtumavastaavana hän toimi vuodet 2012–2014, pelaamisen kehittäjänä 2014–2016 ja tapahtumapäällikkönä 2016–2018. Syksyllä 2018 Bruunin nimike vaihtui tapahtumien ja fanikulttuurin kehityspäälliköksi.
 
– Ammatillisesti olen salibandyn kasvatti. Laji on antanut minulle upean mahdollisuuden kehittää itsestäni sen, mitä nyt olen. Olen päässyt työskentelemään mielenkiintoisten tehtävien parissa ja haastamaan itseäni myös mukavuusalueeni ulkopuolella. Olen paljosta velkaa salibandylle, mutta olen myös antanut lajille paljon, Bruun tunnelmoi.
 
Kuten Bruunin tehtävänimikkeistä voi päätellä, niin erityisesti tapahtumat ja niiden järjestelyt ovat olleet keskeisessä roolissa hänen työssään viime vuodet. Bruun vastasi muun muassa vuosien 2017 ja 2018 Superfinaaleista, vuonna 2017 Seinäjoella pelatusta seurajoukkueiden Champions Cupista sekä yli 15 maajoukkuetapahtuman ja kuuden Suomen Cupin finaalitapahtuman tapahtumatuotannoista. Bruun oli vastuussa myös Prahan 2018 miesten MM-kisojen fanitapahtumien ohjelman toteutuksesta.
 
Janne Bruun

– Nyt on aika kokeilla uutta. Urheilusta en ole poistumassa, enkä koskaan sanoisi ”ei koskaan enää salibandyä”. Laji pysyy aina lähellä sydäntäni ja myös arjessani vitosdivarin pelien merkeissä. Nyt on myös aika antaa enemmän aikaa perheelle ja kolmostien kuluttaminen Hyvinkään ja Myllypuron välillä saa nyt ainakin toistaiseksi jäädä. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia tapaamiani ihmisiä vuosien varrella – tapahtuma-alan ammattilaisia, seuraihmisiä sekä ennen kaikkea kollegoitani, joiden kanssa kuljin pitkän matkan ja varmasti monen kanssa matkaa jatketaankin.
 
Bruun hoitaa viimeisenä työtehtävänään vielä miesten ja poikien EFT-turnauksen järjestelyt. Turnaus pelataan Suomessa kolmella eri paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vantaalla 8.–10. marraskuuta. Bruunin viimeinen työpäivä on 15. marraskuuta.
 
– Tapahtumien järjestäminen Salibandyliitossa on kehittynyt merkittävästi Jannen ansiosta. Hän on hoitanut tapahtumien järjestelyt ja tuotannot todella ammattimaisesti ja lisäksi polkaissut maajoukkueiden fanikulttuurin kehittämisen käyntiin, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen kommentoi ja jatkaa:
 
– Kiitämme Jannea lämpimästi erinomaisesta panoksesta lajin parissa ja toivotamme hänelle rutkasti onnea uusiin haasteisiin.

Kuvat: Esa Takalo ja Anssi Koskinen

Jaa artikkeli