Salibandyliiton Jäsentutka palvelemaan ja kehittämään seurojen toimintaa

Jäsentutka tarjoaa seuralle tärkeää tietoa jäsenistöstä ja seuran toiminta-alueen väestöstä.

Salibandyliitto on ollut Gispositio Oy:n kanssa kehittämässä ”Salibandyn Jäsentutkaa” palvelemaan Salibandyliiton ja sen jäsenseurojen toiminnan kehittämistä.

Salibandyn Jäsentutka on web -pohjainen karttasovellus, jossa salibandyseurojen lisenssitiedot ovat yhdistetty Suomen väestörekisteritietoihin. Jäsentutkaan on syötetty yli 100 lisenssin omaavien seurojen pelipassitiedot postinumeroalueittain. Järjestelmästä löytyy seurojen historiadata kaudesta 2013-2014 lähtien. Lisenssitiedot päivitetään järjestelmään pelikausittain.

Jäsentutka tarjoaa muun muassa seuraavaa infoa seuran jäsenistöstä ja toiminta-alueensa väestöstä:
• seuran lisenssipelaajat ikäryhmittäin ja postinumeroalueittain
• seuran aloittaneiden ja lopettaneiden määrät ikäryhmittäin
• ennusteet väestörekisteritietojen pohjalta 2- ja 7-vuoden kuluttua seuran lisenssipelaajista
• seuran vahvuus ja markkinaosuus ikäryhmittäin alueellaan

”Jäsentutka on erinomainen työkalu salibandyseurojen toiminnan kehittämiseen sekä harrastamisolosuhteiden edistämiseen”, toteaa liiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen. ”Jäsentutkasta seurat löytävät mm. faktatiedon seurassa lopettaneista postinumeroalueittain ja voivat sen avulla pohtia keinoja drop out -ilmiön ehkäisemiseksi. Ja koska Jäsentutkassa on myös hallitiedot, voivat seurat käyttää sitä työkaluna, jotta matkustaminen harjoituksiin voitaisiin minimoida. Tämä on myös ekologinen näkökulma, jonka Jäsentutka tarjoaa. Jäsentutka paljastaa myös niin sanotut harmaat alueet, joissa on vahvaa lajitoimintaa, muttei riittäviä olosuhteita”, Kinnunen vinkkaa.

Jäsentutka löytyy osoitteesta http://www.reformaattori.fi/ssbl

Kirjautuminen palveluun tapahtuu salibandyn palvelusivuston seurakäyttäjätunnuksilla (A-alkuinen numerosarja).

Jaa artikkeli