Salibandyliiton hallitustiedote: Super Cup avaa salibandykauden 2020-2021

Salibandyliiton hallitus piti vuoden 13. kokouksensa lauantaina 23.11.2019 Vantaalla.

Hallitus hyväksyi SSBL Salibandy Oy:n esityksen uudesta Super Cup -tapahtumasta, jossa avataan Salibandyliigakausi kaudesta 2020-21 eteenpäin.

Salibandyn Super Cupissa (naiset ja miehet) kohtaavat edellisen kauden Suomen mestari ja Suomen Cupin voittaja. Mikäli sama joukkue on voittanut molemmat kilpailut, Suomen mestarin vastustajana on Cupin finaalin hävinnyt joukkue. Ottelut pelataan viikko ennen liigakauden avausta paikkakunnalla, missä ei ole liigajoukkuetta. Lähtökohtaisesti pelipaikka on vuosittain vaihtuva.  Super Cupin yhteydessä järjestetään sarjamääräysten mukaiset Salibandyliigojen sarjapalaverit sekä medialle suunnattu Salibandyliigakauden avaustilaisuus.

Hallitus hyväksyi MM2020-kisaprojektin johtoryhmän puheenjohtajan esityksen mukaisesti. Johtoryhmän jäsenet ovat Risto Kauppinen (puheenjohtaja), Arja Kilpeläinen, Valtteri Mikkola, John Liljelund (IFF) ja Kari Lampinen. Johtoryhmän esittelijänä ja sihteerinä toimii MM-kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola.

Hallitukselle saatettiin tiedoksi Suomen Salibandymuseo ry:n perustaminen ja toiminnan käynnistyminen. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sählyn ja salibandyn pelaamista, kunnioittaa ja vaalia sählyn ja salibandyn harrastamisen perinteitä, kerätä, arkistoida ja esitellä sählyn ja salibandyn historiaan ja kehitykseen liittyviä materiaaleja. Yhdistyksen ja liiton yhteistyön muotoihin palataan tulevissa kokouksissa.

Hallitus kuuli tilannekatsaukset Divarin kehitysryhmän ja SSBL Salibandy Oy:n toiminnasta sekä tulevista kansainvälisistä tapaamisista. Joulukuussa puheenjohtajat ja toiminnanjohtaja osallistuvat IFF:n strategiatyöpajoihin Sveitsin Neuchatelissa. Tammikuun 29. päivä Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin lajiliittojen sekä Kansainvälisen Salibandyliiton edustajat tapaavat Kööpenhaminassa tulevaisuuden kansainvälisten tapahtumien tiimoilta. 

Hallituksen vuoden viimeinen kokous pidetään tiistaina 17.12.2019 Helsingissä.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli