Salibandyliiton hallitustiedote: Suomen Cupissa testataan lyhyempää peliaikaa ja pienempää pelaajamäärää

Salibandyliiton hallitus piti vuoden 2019 viidennen kokouksensa torstaina 28.3.2019 Myllypurossa, Helsingissä.

Salibandyliitto viestii jatkossa koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen esitteli kokeilut, joita on tarkoitus testata kauden 2019-20 Suomen Cupin valikoiduissa otteluissa miesten ja naisten puolella. Kansainvälinen salibandyliitto (IFF) kannustaa kansallisia lajiliittoja kokeiluihin. Lupa kokeiluihin anotaan IFF:ltä.

Miesten ja naisten Suomen Cupin yksittäisissä otteluissa tavoitteena on kokeilla kaudella 2019-20 voimassa olevista säännöistä poiketen peliaikaa 3×15 min. tehokasta peliaikaa. Joukkueen maksimikoko on 17 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä. Miesten Salibandyliigassa ja Divarissa yhden sarjakierroksen otteluissa ratkaistaan Suomen Cupin jatkoon menijä. Näissä otteluissa noudatetaan miesten Salibandyliigan ja Divarin sääntöjä. Hallitus hyväksyi esityksen kokeiluista ja hyväksyi samalla ensi kauden Suomen Cupin sarjajärjestelmät ja palkintorahat.

Hallitus hyväksyi esityksen mukaisesti ensi kauden kilpailusäännöt ja junioreiden valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmät.

Hallitus hyväksyi Salibandyliiton vuoden 2018 tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen esitettäväksi valtuuston kokoukselle. Valtuusto käsittelee tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen kokouksessaan lauantaina 27.4.2019 Vantaalla (Sokos Hotel Flamingo).

Miesten MM2020-kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola esitteli MM2020-tapahtuman budjetin, jonka loppusumma on noin kolme miljoonaa euroa. Hallitus hyväksyi esitetyn budjetin.

Hallitus hyväksyi yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnusen esityksen kauden 2018-19 parhaiden palkitsemisista. Kauden parhaat eri kategorioissa palkitaan 17.8. Lempäälän Ideaparkissa siellä samaan aikaan järjestettävien salibandytapahtumien yhteydessä.   

Salibandyliiton hallitus päätti, että Salibandyliitto hakee ARVO-liiton jäsenyyttä. ARVO on yhteiskunnallisten yritysten ja muiden vaikuttavuustoimijoiden aktiivinen verkosto, jossa edistetään liiketoimintaa ja joka yhdistää uudella tavalla yritystoiminnan ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. ARVOn jäsenet ovat kotimaisia, vastuullisia toimijoita, jotka tuottavat yhteiskuntaan monenlaista hyvää.

Hallitus kuuli SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen katsauksen valmisteilla olevasta Salibandyliigan strategiatyöstä ja keskusteli asiasta.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Salibandyliiton hallitus 2018-2020.

Salibandyliiton hallitus

Kuvat: Juha Käenmäki (pääkuvassa hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen ja toisessa Salibandyliiton hallitus. Kuvasta puuttuu hallituksen jäsen Valtteri Mikkola)

Jaa artikkeli