Salibandyliiton hallitustiedote: Maajoukkuenimityksiä ja kilpailutoiminnan uudistuksia

Salibandyliiton hallitus piti vuoden yhdeksännen kokouksensa perjantaina 23.8.2019.

Hallitus myönsi IFF:n hallituksen suomalaisjäsenelle Kaarina Salomaalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden Salibandyliiton hallituksen kokouksissa.  

Huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala esitteli hallitukselle maajoukkuevalmennuksen toimintatapoja ja niiden uudistuksia sekä kertoi maajoukkuevalmentajien rooleista eri maajoukkueissa. Salibandyliitolla on seitsemän maajoukkuetta ja valmentajien rooleissa ja vastuissa sekä tulostavoitteissa painotetaan eri asioita esimerkiksi ikäluokkamaajoukkueissa verrattuna aikuisten maajoukkueisiin.

Hallitus hyväksyi esityksen maajoukkuetoimijoiden sopimusten vahvistamisesta huippu-urheilujohtajan esityksen mukaisesti. Salibandyliiton hallitus nimittää päävalmentajat tehtäviinsä, ja Salibandyliiton puolesta sopimukset allekirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja. Salibandyliiton hallitus nimittää myös muut maajoukkuetiimin toimijat tehtäviinsä, ja Salibandyliiton puolesta sopimukset allekirjoittavat jatkossa toiminnanjohtaja ja huippu-urheilujohtaja.

Salibandyliiton hallitus nimittää IFF:n virallisiin kilpailuihin 40 pelaajan ryhmän, joista joukkueiden päävalmentajat valitsevat lopullisen kisajoukkueen. Maajoukkueiden päävalmentajat valitsevat joukkueidensa pelaajat muihin kansainvälisiin kilpailuihin ja harjoitusleireille. Salibandyliiton puolesta pelaajasopimukset allekirjoittaa huippu-urheilujohtaja.

U19-poikien maajoukkueen organisaatiota on täydennetty. Kolmanneksi lajivalmentajaksi on nimetty Mikko Hernetkoski (s. 1982) ja joukkueenjohtajaksi Jiri Kirsilä (s. 1990). Fysioterapeutteina aloittavat Ilona Ihalainen (s. 1994) ja Aleksi Nenonen (s. 1989). Kaikkien sopimukset ovat voimassa 1.8.2019-31.5.2021. Aiemmin tehtäviinsä on nimetty päävalmentaja Jarmo Härmä ja valmentajat Stefan Korhonen sekä Jarno Ihme.  

Salibandyliiton kilpailutoiminnan uudistamiseksi ja lajin pelaamisen edistämiseksi on käynnistetty projekti, josta hallitus kuuli tilannekatsauksen. Projektiin perustettu ohjausryhmä on valmistellut käynnistettäviä toimenpiteitä, joilla erilaisille pelaajaryhmille suunnattuja palveluja ja pelimuotoja on tarkoitus kehittää ja uudistaa.

Toimenpiteiden kohteina ovat päiväkoti-ikäiset Eskarisäbä-konseptin avulla, pienemmät juniorit (Pelimaailma, Kisamaailma, Kerhomaailma), B-C-ikäiset juniorit harrastemuotoisten sarjojen/turnausten kehittämisen avulla, aikuiset pelaajat alempia sarjatasoja ja seniorisarjoja uudistamalla sekä harrastemuotoisia yhteistyösarjoja kehittämällä.    

Hallitus hyväksyi Salibandyliiton tuloskortin vuodelle 2020, joka sisältyy vuoden 2020 toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Hallitus hyväksyi, että Jan Kondo ja Terho Laaksonen organisoivat ja järjestävät Etelä-Suomen alueliigan kaudella 2019-20 oman toimensa ohella.

Hallitukselle saatettiin tiedoksi SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen kirjallinen katsaus Salibandyliigan strategiatyöstä.

Hallituksen seuraava kokous pidetään lauantaina 28.9.2019.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli