Salibandyliiton hallitustiedote: Huomioimme MM2020-kotikisat sarjatoiminnassa ensi joulukuussa

Salibandyliiton hallitus piti vuoden 14. ja samalla viimeisen kokouksensa tiistaina 17.12.2019 Helsingissä.

Vuosi 2020 on tiivis erilaisten sääntömääräisten kokousten osalta. Hallitus päätti, että lauantaina 25.4. järjestettävän valtuuston kokouksen pidämme pääkaupunkiseudulla. Varsinaisen kokouksen lisäksi järjestämme työpajan, jonka osalta teemat ja aikataulu ilmoitetaan ensi vuoden alkupuolella.

Salibandyliiton toiminnallisten alueiden sääntömääräiset kokoukset pidämme huhti-syyskuussa. Hallitus valtuutti Salibandyliiton toimiston tekemään kokousjärjestelyt ja valmistelemaan niiden asiasisällöt. Liiton varsinaisen kokouksen järjestämme lauantaina 28.11. Hallitus päätti, että kokous pidetään Helsingissä.

Hallitus hyväksyi matkustussäännön vuodelle 2020. Uusi matkustussääntö päivitetään salibandy.fi-verkkosivuille.

Suomen Cupin finaalitapahtuman järjestämme Tallinnassa lauantaina 8. helmikuuta. Pelipaikkana on Tallinnan Teknisen korkeakoulun urheiluhalli. Naisten finaali alkaa klo 13.30 ja miesten 16.30.

Hallitus hyväksyi esityksen TEHO Sport Suomen Cupin finaalitapahtuman peliajasta ja pelaajamäärästä. Esityksen mukaisesti Cupin naisten ja miesten finaalit pelataan 3 x 20 minuuttia peliajalla. Ottelupöytäkirjaan voi merkitä 20 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä.  Hallituksen aikaisemman päätöksen mukaisesti TEHO Sport Suomen Cupissa kokeillaan lyhennettyä peliaikaa (3 x 15 min.) ja pienempää ottelukokoonpanoa kaudella 2019-2020. Aiheesta on oma uutinen täällä.

Hallitukselle saatettiin tiedoksi Salibandyliiton johtoryhmän esitys siitä, miten huomioimme miesten MM2020-kotikisat (4.-12.12.2020) liiton sarjatoiminnassa.

Pääsarjoja (miesten ja naisten Salibandyliigat ja miesten Divari) ei pelata 4.-13.12.2020. Miesten liiga on vielä pidemmällä tauolla maajoukkueen valmistautumisleirin vuoksi. Muitakaan yksittäisinä otteluina pelattavia sarjoja ei pelata MM-kisojen aikana Suomen ottelupäivinä eikä sunnuntaina 13.12. MM-kisoilla on vaikutuksia myös turnausmuotoisiin sarjoihin tietyillä alueilla kisojen ollessa käynnissä.  Lisäksi hallitus suosittelee, että liiton sarjatoiminnan ulkopuolisia turnauksia ei järjestetä MM-kisojen aikana.

Tarkemmin sarjatoiminnan muutoksista tiedotamme MM-kisojen otteluohjelman valmistuttua. Sarjatoiminnan osittaisella keskeytyksellä mahdollistamme lajiharrastajien osallistumisen MM-kisoihin joko katsojan tai vapaaehtoistoimijan roolissa.  

Naisten MM-kisojen yhteydessä pidettiin Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) jäsenmaiden edustajien Associations´ Meeting, jossa pääteemana oli IFF:n strategian uudistustyö. Tähän liittyvässä työpajassa haettiin jäsenmaiden kannanottoja IFF:n tulevaisuuden tavoitteisiin. Toisen työpajan (Future Of Floorball) aiheena oli, kuinka salibandyn kärkeä voitaisiin laajentaa top 4 -maiden ulkopuolella. Lisäksi IFF:n hallituksen suomalaisjäsen Kaarina Salomaa piti esityksen sukupuolten välisestä tasa-arvosta.  

Hallituksen seuraava kokous pidetään tiistaina 28.1.2020 Helsingissä.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli