Salibandyliitolle valtionapua 930 000 euroa

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille. Salibandyliiton saama tuki on 930 000 euroa.

Salibandyliitolle myönnetty tuki nousi viime vuodesta 61 000 euroa. Kahtena edellisvuonna valtionapu pysyi samansuuruisena eli 869 000 eurossa.   

Tukirahat jaettiin nyt uusin kriteerein. Tärkeimpänä avustusperusteena on lapsille ja nuorille järjestetyn toiminnan laajuus.

– Järjestöt, jotka poistavat harrastamisen esteitä ja tarjoavat nuorille harrastusmahdollisuuksia, tulevat saamaan enemmän rahaa myös tulevina vuosina. Muutokset on kohtuullista tehdä asteittain useamman vuoden aikana, mutta on tärkeää tukea niitä lajeja, joita nuoret nykyään haluavat harrastaa, ministeri Paavo Arhinmäki toteaa.

Salibandyliiton toiminnanjohtaja Jari Kinnunen on tyytyväinen ministeriön uudesta linjauksesta. Onhan salibandyn lisenssipelaajista noin puolet juniori-ikäisiä.

– Salibandyliitto tervehtii ilolla kehitystä, jossa tukea osoitetaan aiempaa painokkaammin lasten ja nuorten liikuntaharrastusten kehittämiseen ja näin tuetaan nuoria laajasti liikuttavia lajeja. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja palloilulajeilla on imua nuorten parissa.

Toimintaa tuetaan veikkausvoittovaroista yhteensä 36,71 miljoonalla eurolla ja avustusta sai 120 järjestöä.

– Liikuntajärjestöt ovat kansalaisjärjestöjä ja niiden jäsenistö päättää järjestön toiminnasta. Ministeriö voi ohjata järjestöjen toimintaa suosituksin ja painotuksin. Ministeriön myöntämä tuki halutaan kohdentaa erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan ja urheiluun ruohonjuuritasolle. Siksi olemme uudistaneet avustusperusteita mm. siltä osin, etteivät suuret palkat ole valtioavun piirissä, vaan järjestöjen pitää kattaa ne muilla kuin veikkausvoittovaroilla, Arhinmäki kertoo.

OKM:n myöntämät avustukset 2014 (pdf)

Jaa artikkeli