Salibandyliitto kysyy joukkueiden ja seurojen näkemyksiä naisten sarjojen kehittämisestä

Salibandyliiton liittohallitus on perustanut F-liigan naisten sarjan kehitysryhmän yhteyteen Sarjajärjestelmätyöryhmän (työryhmän kokoonpano uutisen lopussa), jonka tehtävänä on selvittää muutostarpeet naisten sarjojen sarjajärjestelmiin ja tehdä tarvittaessa muutosesityksiä Salibandyliiton liittohallitukselle. Työryhmän perustaminen ei tarkoita sitä, että sarjajärjestelmiin eri sarjatasoilla olisi välttämättä tulossa muutoksia, ainoastaan muutostarpeen ja -mahdollisuuksien selvittämistä.

– Naisten sarjat muodostavat kokonaisuuden sarjoista nousemisineen ja tippumisineen, joten mahdollisia muutoksia täytyy aina tarkastella kokonaisuus huomioiden, Salibandyliiton varapuheenjohtaja Kaarina Vuori taustoittaa alkanutta työtä.
Ensimmäisenä osana tätä selvitystyötä ovat kyselyt, jotka on suunnattu kaikille Salibandyliiton sarjoissa, F-liigasta 4. divisioonaan, pelaaville naisjoukkueille. Samassa yhteydessä lähtee omat kyselyt sarjoista myös F-liigan ja 1. divisioonan pelaajille. Pelaajakyselyiden linkit toimitetaan näiden sarjojen pelaajille joukkueiden kautta.

– Hallituksen tahtotilana on kasvattaa niin seurojen kuin pelaajienkin osallistamista lajin kehittämistyöhön. Nyt keräämme ajatuksia ja tietoa sarjatoiminnan näkökulmasta, joten toivottavasti mahdollisimman moni tarttuu mahdollisuuteen saada äänensä kuuluviin, Vuori kannustaa seurakenttää.

Kyselyt ovat lähteneet eilen joukkueiden ja seurojen yhteyshenkilöille ja vastausaikaa on maanantaihin 25.10. saakka.

– Toimiva sarjajärjestelmä muodostaa seuran näkökulmasta oleellisen osan toimintaympäristöä. Haluamme, että F-liiga mahdollistaa suomalaisen huippusalibandytuotteen kehittämisen ja toisaalta, että meillä on erilaisten seurojen tarpeita palvelevia alempia sarjatasoja. Seurojen äänen kuuleminen on tässä kehitystyössä ensiarvoisen tärkeää, toteaa TPS Salibandyn urheilujohtaja Perttu Kytöhonka.

Sarjajärjestelmätyöryhmä
Kaarina Vuori, puheenjohtaja, Salibandyliiton hallituksen vpj.
Jani Holopainen, sihteeri, pääsarjapäällikkö, Salibandyliitto
Jukka Kouvalainen, jäsen, päävalmentaja, PSS, Porvoo
Perttu Kytöhonka, jäsen, Salibandyliiton kilpailuvaliokunnan jäsen, urheilujohtaja, TPS Salibandy, Turku
Panu Lappi, jäsen, toiminnanjohtaja, valmentaja, Welhot, Kuopio

Kuva viime kevään liigakarsintaottelusta SS Nova–Blue Fox: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli