Salibandyliigassa taas nollapeli – Santtu Pohjonen jätti ÅIF:n ilman osumia

TPS:aa vastaan ilman maaleja jäänyt LASB teki nyt saman tempun ÅIF:lle, joka hävisi Lahdessa lukemin 3-0.

Salibandyliigassa nähtiin sunnuntaina jo kauden toinen nollapeli, kun Santtu Pohjonen piti verkkonsa puhtaana LASB:n kaataessa kotonaan ÅIF:n 3-0. Pohjosen illan kruunasi syöttöpiste joukkueen kolmanteen maaliin.

Viime kaudella Salibandyliigan runkosarjassa nähtiin vain yksi nollapeli. Myös tämän kauden ensimmäisessä oli mukana LASB, joka TPS:n vieraana ei itse onnistunut maalinteossa kertaakaan.

Tänään joutui lahtelaisyleisö odottamaan avausmaalia peräti 37 minuuttia ennen kuin Miska Mäkinen nosti LASB:n johtoon, ja vielä samalla minuutilla Perttu Koljonen laukoi eron kahteen. Loppunumerot syntyivät minuuttia ennen ottelun loppusummeria tyhjiin, kun Santtu Pohjonen syötti Joonatan Surakan maalintekoon.

Sunnuntain toinen ottelu pelattiin Kuopiossa, jossa OLS vei Welhoilta kaikki kolme pistettä 6–3-voitolla. OLS karkasi jo avauserässä kahden maalin johtoon, ja sen lopussa vihellettiin isäntien Joonatan Lundellille kohtalokas viisiminuuttinen. Toisen erän alkuun iskivät ylivoimalla puolessatoista minuutissa ensin Valtteri Parviainen ja sitten kahdesti Tuukka Kivioja muuttaen lukemiksi 0-5. OLS nousi voitollaan jo kuudenneksi, Welhot jatkaa karsijan paikalla.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla EräViikingit–ÅIF, TPS–Happee ja Nokian KrP–SPV.

Arkistokuva: Anssi Koskinen