Salibandyliigassa kunnon maalitalkoot - kärkijoukkueet armottomassa iskussa

Salibandyliigassa mätettiin sunnuntaina maaleja isolla mailalla. Oilers ja OLS iskivät innokkaimpina peräti 25 osumaa.

Salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina viisi ottelua, ja mestari Classic nappasi jo kauden neljännentoista voittonsa kaataessaan kotonaan Welhot 9-2. Tampereen ottelussa oli 1399 katsojan lisäksi paikalla myös Suomen viikko sitten voittama MM-pokaali, ja fanit pääsivät poseeraamaan sekä sen että kotijoukkueen maailmanmestarien kanssa.

Vielä aivan avauserän lopussa Welhot johti peliä Mika Rissasen maalilla, mutta Albert Koskinen tasoitti viisi sekuntia ennen taukosummeria, ja toisessa erässä Classic meni menojaan 6–1-johtoon. Kuopiolaisten toinen osuma syntyi ottelun kolmanneksi viimeisellä minuutilla tilanteessa 9-1. Classicin maailmanmestarien tyytyessä tänään pienempään rooliin otti nuori Albert Koskinen tahtipuikon laukoen kolme maalia ja syöttäen kaksi.

Selvää jälkeä teki myös sarjakakkonen SPV, joka kuritti kotonaan liiganousija Karhuja 13-5 karattuaan jo 13 minuutissa viiden maalin karkumatkalle. Ykkösviisikon laituri Sami Koski latoi Peliveljien maaleista neljä ja napsi päälle vielä kaksi syöttöpistettä.

TPS jätti Kooveen edelleen sarjajumboksi kukistamalla tamperelaiset näiden kotikaukalossa 9-2. Maailmanmestari Miko Kailiala taituroi turkulaiset kahden maalin johtoon, jonka Kooveen Jasse Kuusisto vielä pelin puolivälissä kavensi yhteen. Ottelun toinen puolikas oli kuitenkin täysin turkulaisten, ja Miko Kailiala ehti laukoa tänään viisi maalia sekä syöttää yhden.

Illan maaliorgiat nähtiin Espoossa, jossa Oilers voitti OLS:n peräti 17-8. Ero tuli selväksi seitsemässä minuutissa Öljymiesten takoessa 940 katsojan iloksi taululle 3–0-johdon, ja jo avauserä meni isännille 5-1. Peräti 17 Oilersin pelaajaa merkkautti tänään tehopisteissä Sylvester Raikamon kootessa 3+1 ja Justus Kainulaisen 1+3. Hattutempun pommitti myös puolustaja Ilari Talvitie. Eilen EräViikinkejä vastaan OLS:lle hattutempun nakutellut Olli Wikstedt kokosi tänään saldon 2+2.

LASB katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa komeasti kaatamalla Lahden suurhallissa kolmannen erän rykäisyllään Westend Indiansin 9-4. Vieraat käväisivät kahdesti johdossa ja tulivat toisessa erässä vielä tasoihin. Päätösjakson LASB vei kuitenkin 6-1 iskettyään maaleistaan kaksi tyhjään espoolaisverkkoon. Rasmus Kainulainen taituroi lahtelaisille tehot 3+0 ja Perttu Koljonen 2+1, Aaro Astala taas syötti Indiansin maaleista kolme.

Classicilla on sarjakärjessä yhdeksän pisteen etumatkan yhden ottelun vähemmän pelanneeseen SPV:hen, josta TPS ja EräViikingit ovat jääneet kuusi pistettä. Suoran putoajan paikalla Koovee on kahden pisteen päässä Karhuista.

Maanantaina pelataan Salibandyliigaa Tampereen Raholassa, jossa kohtaavat Nokian KrP ja Steelers.