Salibandyliigan Welhot osallistuu kansainväliseen turnaukseen Tšekissä

Welhot osallistuu kesäkuun puolessa välissä Tšekissä järjestettävään kovatasoiseen Bohemia Trophy 2018 -kutsuturnaukseen.

Welhojen miesten edustusjoukkue osallistuu kesäkuun puolessa välissä (13.-17.6.) Tšekissä järjestettävään kovatasoiseen Bohemia Trophy 2018 -kutsuturnaukseen. Turnauksen järjestäjinä toimivat maan viime kauden mestari Techology Mladá Boleslav ja ACEMA Sparta Praha. 

Muut turnaukseen kutsutut joukkueet ovat Ruotsin viime kauden finalisti Linköping IBK, ruotsalainen IBK Dalen sekä Slovakian maajoukkue. Alkusarjassa taikurit pääsevät testaamaan Linköpingin ja Technology MB:n tason.

Taikurit ovat ensimmäinen joukkue Suomesta, joka on saanut kutsun turnaukseen ja täten myös kovatasoisen turnauksen ensimmäinen joukkue Suomesta. Turnauksen järjestäjät pyrkivät lähettämään otteluita TV:n välityksellä Tšekissä, ja Welho-faneille on luvassa otteluista striimejä internetin välityksellä.

Harjoitukset pari viikkoa sitten tulevaa kautta varten aloittanut taikuriryhmä lähtee hakemaan mielenkiintoisia haasteita Tšekkiin ja laadukkaat kansainväliset pelit kesällä valmistaa joukkuetta loistavasti kohti tulevaa salibandyliigakautta. Joukkueen ryhmäytymisen kannalta reissu ulkomaille antaa mahdollisuuden tiivistää joukkueen yhtenäisyyttä ja pelillisesti kesälle ei parempaa haastetta varmasti helposti löydy. 

Kapteeni Olli Taskinen odottaa innolla kesän kohokohtaa.

– Hienoa päästä kansainvälisille kentille mittaamaan tasoa muiden maiden kärkijengejä vastaan. Kansainväliset ottelut ovat tässä lajissa harvinaista herkkua, joten todella siistiä päästä ammentamaan näkemyksiä ja kokemuksia. Myös tässä vaiheessa harjoituskautta reissu toimii oivana tapahtumana kehittää viisikkopelaamista syksyä varten. Pitemmät reissut myös aina tiivistää joukkuetta ja siksi tärkeä tapahtuma joukkueelle, jotta pystytään olemaan mahdollisimman rehellinen, avoin ja lämminhenkinen yhteisö toimia syksyn ja talven pimeissä illoissa, kommentoi Taskinen tulevaa huipputasoista turnausmatkaa.

Welhojen tavoitteena turnauksessa on myös kasvattaa tietoisuutta kuopiolaisesta ja suomalaisesta salibandystä. Tulevalla kaudella kuopiolaiset KuPS, Kalpa ja Savo Volley pelaavat kansainvälisiä otteluita, ja nyt Kuopio on hienosti edustettuna myös salibandyn saralla kansainvälisillä kentillä.

Welhojen tiedotteesta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli