Salibandyliigan puolivälieräparit valittu - runkosarjan voittaja ei kelpuuttanutkaan kahdeksatta

Mestari Classic aloitti valintatilaisuuden yllätyksellä, kun se ei tällä kertaa halunnutkaan kohdata runkosarjan kahdeksatta.

Salibandyliigan puolivälieräparit valittiin tänään Helsingin Sanomatalosta suorana verkkoon lähetetyssä tilaisuudessa. Puolivälierien otteluohjelma julkistetaan vielä tänään.

Salibandyliigan puolivälieräparit ovat

Classic–Westend Indians
SPV–EräViikingit
TPS–Nokian KrP
Happee–Oilers

Runkosarjan voittaja Classic valitsi ensimmäisenä vastustajansa puolivälieriin sijoille 5 – 8 sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan kakkonen SPV valitsi jäljelle jääneistä kolmesta joukkueesta ja viimeisenä kolmas eli TPS valitsi vastustajansa kahdesta valitsematta jääneestä. Runkosarjan nelonen Happee kohtaa kolmelta edelliseltä valitsematta jääneen.

Puolivälierät, välierät sekä finaalit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä eli ensimmäisenä neljä ottelua voittanut voittaa ottelusarjan. Välierissä ja finaaleissa otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan: paras vastaan heikoin ja niin edelleen. Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Välierien hävinneet joukkueet ratkovat pronssimitalien kohtalot yksittäisessä pronssiottelussa.

– Salibandyliigalla menee hyvin, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen tiivisti pudotuspelien lähtökohdan.
– Katsojaluvut kasvoivat kolmantena vuonna peräkkäin eli sarjaa seurasi 120 000 katsojaa, mikä tekee keskiarvoksi ennätysmäiset 661 katsojaa. Kaksi seuraa nosti keskiarvonsa yli tuhannen.
Nurminen perusteli myös, miksi Suomessa pelataan maailman parasta huippusalibandya.
– Me olemme kaksinkertaisia hallitsevia maailmanmestareita, kun miehet voittivat jälleen kultaa joulukuussa Prahassa ja myös Suomen U19-pojilla on alla kaksi perättäistä MM-kultaa. Niiden, jotka eivät vielä ole käyneet liigaa paikan päällä katsomassa, kannattaa tehdä se viimeistään nyt, sillä alkamassa on todella mielenkiintoiset pudotuspelit.

Katso puolivälieräparien valintatilaisuus:

Jaa artikkeli