Salibandyliigan ottelut Ruutuun

Ensi syksystä alkaen sekä miesten että naisten Salibandyliigaa voi katsoa Ruudussa ja ISTV:ssä.

Ensi syksystä alkaen sekä miesten että naisten Salibandyliigaa voi katsoa Ruudussa ja ISTV:ssä. Sanoma on tehnyt Salibandy Oy:n kanssa televisioinnista jopa viisivuotisen sopimuksen.

Sanoma televisioi miesten ja naisten Salibandyliigan ottelut ensi syksystä alkaen. Ottelut näkyvät Ruutu+ -palvelussa, joka tarjoaa suomalaisille urheilun ystäville kaikki tärkeimmät kotimaiset palloilusarjat: salibandyn lisäksi Superpesiksen, Veikkausliigan ja lentopallon Mestaruusliigan ottelut.

Sanoman ja Salibandyn sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta ja sisältää option kahdesta seuraavasta vuodesta. Yhteistyö jatkuu siis ainakin vuoteen 2021. Jokaisen kauden aikana televisioidaan vähintään 120 ottelua.
– On mahtavaa saada salibandy osaksi Ruudun kattavaa kotimaista palloilutarjontaa. Monivuotinen yhteistyö on erinomainen lähtökohta, ja tavoitteemme on tulevaisuudessa näyttää Ruudussa kaikki Salibandyliigan ottelut, Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoo.

Myös ISTV näyttää kauden aikana Salibandyliigan otteluita. Heti kauden käynnistyttyä syyskuussa ISTV näyttää kerran kuussa yhden Salibandyliiga-pelin maksutta. Kaikki monikameratuotannoilla tehtyjen otteluiden otteluselostukset tarjoillaan myös Sanoman audiopalvelu Suplasta ja osa keväällä 2019 pelattavista miesten finaalipeleistä on katsottavissa JIM-kanavalta. Lisäksi Superpesiksestä tuttu Fanikamera otetaan käyttöön myös Salibandyliigassa. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan kuulutuksineen.
Lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa, ja niiden määrä tarkentuu syksyllä.
– Salibandyliigan historian kattavin mediakumppanuus antaa erinomaiset lähtökohdat lisätä Salibandyliigan näkyvyyttä ja profiloida sen yhdeksi kiinnostavimmista palloilusarjoista Suomessa. Salibandyn harrastajamäärä on ollut kasvussa jo monta vuotta. Rekisteröityneitä pelaajia oli viime vuonna yli 65 000, ja pelaajamäärä kasvoi 14 prosenttia, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo.

Miesten Salibandyliiga käynnistyy 16.9.2018 ja naisten Salibandyliiga 15.9.2018.

ruutu-sopimus.jpg

Jussi Suvanto ja Kimmo Nurminen allekirjoittivat Salibandyliigan Ruutu-sopimuksen.

Yläkuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli