Salibandyliigan joukkueista OLS, Koovee, Classic, SalBa kaksi jatkaa sunnuntain jälkeen cup-unelman tavoittelua

Yksi nelikosta pelaa Suomen Cupin finaalissa kohdaten toisella puolella kaaviota taistelevista 1.-2. divisioonan joukkueista parhaan.

TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierien ja välierien otteluparien arvonta heitti kaikki neljä jatkossa olevaa Salibandyliigan joukkuetta samalle puolelle kaaviota. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi näistä neljästä pelaa Suomen Cupin finaalissa kohdaten toisella puolella kaaviota taistelevista 1.-2. divisioonan joukkueista parhaan.

Salibandyliigan joukkueiden puolivälieräparit ovat OLS – Koovee ja Classic – SalBa. Molemmat ottelut pelataan tulevana sunnuntaina 17.12. Oulussa Kastellin monitoimitalolla aloitusvihellys puhalletaan klo 18:00 ja Tampere Areenalla klo 18:30. Otteluiden voittajat kohtaavat tammikuun alussa välierissä.

OLS vai Koovee?
Salibandyliigan joukkueilla TEHO Sport Suomen Cup käynnistyi viidennen kierroksen kanssa rinnakkain pelatulla liigan cup-kierroksella. Otteluissa oli siis jaossa cupin 6. kierroksen paikan lisäksi liigan sarjapisteet.

OLS kaatoi omassa ottelussaan viime kevään Suomen Cupin mestarin EräViikingit 5-4. Vaikka EräViikinkien Miko Kailiala iski avauserässä ottelun ensimmäisen maalin, kiri OLS rinnalle reilu minuutti myöhemmin, ottelussa lopulta kaksi maalia viimeistelleen Valtteri Kainulaisen ylivoimaosumalla.

Tämän jälkeen maaleja iskettiin vuorotahtiin, eikä EräViikingit noussut enää kertaakaan johtoasemaan. Cupin ottelu kiinnosti myös yleisöä, sillä Vantaan Energia Areenalla nähtiin EräViikinkien kauden tähänastinen yleisöennätys 1108 katsojaa.

Suomen Cupin 6. kierrokselle arpa toi OLS:lle vastustajaksi toisen oululaisjoukkueen Merikoski SBT:n, joka pelaa Pohjois-Suomen alueen 2. divisioonaa. Myös tässä ottelussa tehtailtiin yleisöennätyksiä, kun ottelua isännöinyt Merikoski SBT veti Kastellin monitoimitalon lehtereille 716 katsojaa.

Vaikka joukkueita erottaakin kaksi sarjatasoa, antoi Merikoski SBT miehekkään vastuksen taipuen lopulta liigajoukkueelle 3-8. OLS:n tehokkain oli 3+1 taiteillut Juho Laurila. Merikoski SBT eteni puolestaan cupin aluefinaaliin.

OLS:n puolivälierävastustaja Koovee voitti Salibandyliigan cup-kierroksella paikallisvastustajansa Nokian KrP:n jatkoaikatrillerissä 6-5. Koovee repäisi pelin puolessa välissä 3-1 johtoon, mutta Nokian KrP tasoitti reilussa kolmessa minuutissa.

Joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin pelin ollessa tasatilanteissa 4-4 ja varsinaisen peliajan päätteeksi 5-5 Riku Reunamäen tuotua Kooveen rinnalle vajaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun Tuomas Aho niittasi Lauri Alkin syötöstä Kooveelle Cupin jatkopaikan sekä Salibandyliigan sarjapisteet. Myös tässä ottelussa nähtiin Kooveen kauden tähänastinen ennätysyleisö – 679 katsojaa.

Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa Koovee matkasi Poriin Divarissa pelaavan Karhujen vieraaksi. Sarjatasoa alempana pelaava Karhut oli pelissä kuskin paikalla ensimmäisen erän johtaen peliä hetken jopa kahdella maalilla. Koovee kiri kuitenkin ensimmäiselle erätauolle lukuihin 3-3. Pelin ratkaisu nähtiin vasta toisen ja kolmannen erän taitteessa, kun Riku Reunamäki laukoi Kooveen viidennen ja kuudennen maalin erätauon molemmin puolin. Koovee kuittasi cupin puolivälieräpaikan lopulta lukemin 4-7 Reunamäen (3+0) viimeisteltyä hattutemppunsa.

Kun Salibandyliigan runkosarjaa on pelattu joukkueesta riippuen 13-14 kierrosta, löytyy OLS sarjataulukosta sijalta 10. ja Koovee neljä pistettä perästä sijalta 12. Joukkueiden kuntopuntarit näyttävät vahvasti eri suuntiin. OLS on voittanut viimeisestä neljästä pelistään kolme, kun taas Kooveen edellinen voitto on lokakuulta juurikin cupin jatkopaikan tuonut voitto Nokian KrP:sta. Kooveella on alla kuusi hävittyä ottelua. Ennen cupin ottelua Koovee kohtaa vielä perjantaina liigaottelussa SPV:n ja OLS lauantaina SalBan.

TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierä OLS – Koovee sunnuntaina 17.12. klo 18:00 Kastellin monitoimitalolla Oulussa.

Classic vai SalBa?
Salibandyliigaa johtava Classic kohtasi liigan cup-kierroksella sarjanousija SB Welhot. Kuopiossa pelatussa ottelussa sarjanousija sai heti avauserässä oppitunnin hallitsevalta Suomen mestarilta Eemeli Salinin ja Tino Salmisen vietyä tamperelaiset kahden maalin johtoon.

Lassi Vänttinen kasvatti eroksi jo kolme maalia toisen erän alussa, kunnes peli tasaantui ja myös SB Welhot pääsi maalien makuun. Classicin voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna eivätkä Welhot päässyt kertaakaan kahta maalia lähemmäs. Eemeli Salinin saldo oli kaksi maalia kun taas Sami Johanssonille kirjattiin kaksi syöttöpistettä.

Cupin 6. kierrokselle Classic sai vastaansa toisen Salibandyliigan joukkueen TPS:n. Joukkueet olivat kohdanneet reilu viikko aiemmin historiallisessa Singaporen ottelussa. Tuolloin Classic oli vahvempi maalein 9-6. Suomen Cupin ottelu pelattiin Mynämäellä HaNi-hallissa ja ottelusta muotoutuikin huomattavasti Singaporen kohtaamista tiukempi.

Juho Sorri ja Nikolas Laaksonen veivät TPS:n pelin alkuminuuteilla kahden maalin karkumatkalle, kunnes Krister Savonen kavensi erätaukotilanteeksi 2-1. Peli kulki TPS:n maalin johdossa lähes pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle, kunnes Classic rykäisi reilussa kolmessa minuutissa kolme maalia ja nousi 2-4 johtoon. TPS ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi vielä viimeisillä minuuteilla 4-4 tasatilanteeseen venyttäen ratkaisun jatkoajalle.

Turkulaisten Jani Hyytiäinen sai jatkoajan ensimmäisellä minuutilla kahden minuutin istunnon mailaan lyömisestä ja Classicin Sami Johansson kiitti laukomalla ratkaisumaalin Eemeli Salinin esityöstä ylivoimalla ajassa 62.45.
Suomen Cupin puolivälieriin Classic saa vastaansa Salibandyliigassa viimeisenä olevan SalBan. Vaikka joku voisi pitää sarjakärjen ja jumbon kohtaamista ennakkoon selvänä pelinä, on tämän vuoden Suomen Cup osoittanut jo yllätyksellisyytensä.

Salibandyliigan cup-kierroksella SalBa kukisti kotikentällään nyt pisteen sarjassa sitä edellä olevan Steelersin 9-5. Runsasmaalisen ottelun raumalaissankari hurjat tehot 3+3 iskenyt Jani Lehtoniemi. Hattutempun sivalsi myös Antti Vuorinen (3+1). SalBan ykkösketju vastasi kotijoukkueen maaleista peräti kahdeksasta.

Steelers venyi pelissä mukana vielä kolmannen erän alussa Ville Lastikan lauottua hämeenlinnalaiset maalin päähän 5-4 tilanteeseen, mutta Niko Kaerlan ja Lehtoniemen maalit peräjälkeen ratkaisivat pelin. Petteri Salonen sihtasi loppulukemat tyhjään maaliin.

Suomen Cupin neljännesvälieriin SalBalle arvottiin vastustajaksi läntisen alueen aluefinaaliin selvinnyt tamperelainen Soittorasia. Miesten 2. divisioonassa pelaava Soittorasia ei pysynyt liigajoukkueen kyydissä mukana, vaan putosi kärryiltä jo avauserässä tilanteen oltua SalBan hyväksi 1-5. Tasainen maalitahti säilyi läpi ottelun ja lopulta SalBa kuittasi cupin puolivälieräpaikan selvällä 4-15 voitolla. Edellisen ottelun tapaan Jani Lehtoniemen tehot olivat komeat 3+3. Samaan lukemaan Soittorasiaa vastaan pääsi ketjukaveri Janne Hyvönen. Juho Miilunpalo ja Erik Härkönen kurittivat tamperelaisia tehoin 2+2.

Classic on ollut Salibandyliigassa murskaavan ylivoimainen. Sen ainoa pistemenetys on tullut kauden toisessa ottelussa syyskuussa Esport Oilersia vastaan espoolaisten voitettua ottelun jatkoajalla 5-4. Classicilla on alla 12 ottelun voittoputki ennen perjantaina pelattavaa vierasottelua LASB:ia vastaan. SalBalla on puolestaan alla viisi hävittyä peliä. Edellisen kerran raumalaiset juhlivat voittoa marraskuun alussa Kooveeta vastaan.

TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierä Classic – SalBa sunnuntaina 17.12. klo 18:30 Tampere Areenalla.

Kuva: Esa Takalo (ottelusta Koovee-Nokian KrP).