Salibandyliiga valmistautuu välieriin, samalla porisevat sopimusmarkkinat

Vaikka välierät ja Superfinaali ovat vasta edessä, on siirtoja ja jatkosopimuksia jo uutisoitu koko liuta.

Salibandyliigassa valmistaudutaan vasta välierätaistoihin Classic – Westend Indians ja Nokian KrP – Happee, mutta samalla kuplivat jo seuraavan kauden sopimuskuviot. Sekä kautensa päättäneiden pelaajien siirtoja että avainpelaajien jatkosopimuksia on uutisoitu ahkerasti.

EräViikinkien tukipilari, laitahyökkääjä Lauri Kapanen (yläkuvassa) jatkaa seurassa ainakin vuoteen 2021 saakka. Hyökkääjä Perttu Puska puolestaan palaa seuraan Joensuun Josbasta, jonka haaveet liiganoususta kariutuivat Divarin puolivälieriin.

Esport Oilers on pestannut nuorten maailmanmestarit hyökkääjä Justus Kainulaisen LASB:sta ja puolustaja Antti Suomelan OLS:sta, ja Heikki Luukkosen joukkue kuuluu olevan vahvistumassa vielä lisääkin.

OLS saa uudeksi päävalmentajakseen viime kaudet SB Vaasaa luotsanneen Jani Lipsasen.

Kauden komeetta Nokian KrP on ehtinyt pestata Lappeenrannan NST:n tehohyökkääjä Joonatan Kovasen sekä Sveitsistä Suomeen palaavan Suomessa viimeksi Kooveeta edustaneen Aki Hietasen. Tänään ”Näädät” tiedottivat solmineensa kahden vuoden sopimukset omien kasvattiensa Toni Jaakkolan, Tomas Estovirran, Jere Mattilan, Anton Rothin, Sebastian Saariniemen, Mikko Santasen, Sami Savolaisen ja Elias Siiran kanssa.

Maajoukkuepuolustaja Matias Veikkola (alakuvassa) jatkaa Seinäjoen Peliveljissä myös ensi kaudella.

Playoutin kautta ensi kauden liigapaikkansa varmistanut Koovee tiedotti viime viikolla parhaiden maalintekijöidensä Samuli Salomaan ja Tuomas Ahon jatkosta.

LASB tiedottaa ensi kauden pelaajasopimuksiaan tipoitellen, ja seuraavaa isoa uutista on luvassa jo tiistaille 3. huhtikuuta. Lahtelaisten ensi kauden pelaajia ovat ainakin maalivahti Kaapo Kettunen ja puolustaja Miikka Pentikäinen sekä hyökkääjät Roope Kainulainen, Rasmus Kainulainen, Tino Nivala, Joonatan Surakka, Tuure Ailio ja Joni Puolakka.

Välieriin valmistautuva Happee on kiinnittänyt kahden vuoden sopimuksilla junioritähtensä Tommi Taimiston, Oscar Salmisen, Eppu Suhannon ja Kaapo Siekkisen.

Liikekannalla ovat Ruotsin Svenska Superliganin FC Helsingborgia edustanut suomalaiskolmikko Mika Kohonen, Nico Salo ja Petri Hakonen. Salon uusi seura kuuluu jo varmistuneen, mutta sitä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen. Kohosen ja Hakosen ensi kauden joukkueita vasta spekuloidaan.

25471324067_be61c11031_z.jpg

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Juha Käenmäki

Jaa artikkeli