Salibandyliiga starttasi - suosikit takoivat heti kättelyssä kaksinumeroiset

Salibandyliigan suosikit näyttivät voimansa heti illan avauskierroksella, kun mestari Classic kaatoi kotonaan LASB:n 10-4 ja ykköshaastajaksi uumoiltu Happee vieraissa EräViikingit samoin 10-4.

Happee otti viime kevään finalisti EräViikingeiltä luulot pois 11 minuutissa, kun Jami Manninen, Janne Hoikkanen ja Juuso Heikkinen takoivat taululle kolmen maalin vierasjohdon. EräViikingit nousi toisessa erässä parhaimmillaan tilanteeseen 3-6, mutta todelliseksi haastajaksi siitä ei tänään hirvilaumalle ollut. Happeen Vili Liponen laukoi uransa ensimmäisen hattutempun, ja Juuso Heikkinen merkkautti uransa 300. liigapisteen. Ruotsista Happeen paitaan palannut Jami Manninen (kuvassa) oli kuitenkin iltapäivän hahmo tehoillaan 2+3.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Peräti 1821 katsojaa oli saapunut mestari Classicin liiga-avausta, ja voittaja selvisi Tampereellakin nopeasti Joonas Pylsyn, Sami Johanssonin ja Eemeli Salinin iskiessä 13 minuutissa kolmen maalin eron. Ankarimmin nuorta vastustajaa kuritti kaksikko Lassi Vänttinen – Joonas Pylsy Vänttisen sivaltaessa tehot 3+2 ja Pylsyn 2+3. LASB:n Joni Puolakan yläputken kautta kilauttama 8-3-kavennuis oli nuorukaisen ensimmäinen liigamaali.

Viime kevään pronssijoukkue SPV aloitti kautensa 5-4-kotivoitolla Kooveesta. Kahdesti osunut Jari Hankkio, Henri Myllymäki ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo nostivat seinäjokiset maalin tappioasemasta 4-1-johtoon, mutta sitkeä Koovee piti kavennuksillaan yllä jännityksen loppusummeriin saakka. Ottelun päätösminuutin aluksi Samuli Salomaa nosti kuudella viittä vastaan vieraat maalin päähän, mutta rinnalle asti eivät voimat riittäneet.

Kestokarsijana tunnettu SalBa aloitti heti maukkaalla vierasvoitolla, kun OLS taipui Oulussa 7-3. Isännät karkasivat aluksi 2-0-johtoon, mutta Jani Lehtoniemi ja Mikko Viitanen repivät raumalaiset rinnalle jo ennen erätaukoa. Toisessa erässä Joni Rokosa nosti SalBan ensi kertaa johtoon, ja vain kolme sekuntia ennen taukosummeria Tomi Lahti laukoi eron kahteen. SalBan jokaiseen maaliin löytyi tänään eri tekijä, Janne Hyvönen syötti osumista kaksi.

Salibandyliigan uutta jatkoaikasääntöä päästiin soveltamaan ensimmäisenä Hämeenlinnassa, jossa Steelers ja TPS löysivät itsensä 60 peliminuutin jälkeen 3-3-tasalukemista. Sveitsistä Steelersiin palannut Ville Lastikka huudatti 816-päistä kotiyleisöä heti kahdella osumalla ja kruunasi päälle neljällä neljää vastaan pelatun jatkoajan 4-3-voittomaalilla. TPS:n uusi vahvistus Olli Kinnunen oli koonnut 10 peliminuutin jälkeen tehot 2+1, jotka jäivätkin hänen illan saldokseen.

Salibandyliiga jatkuu tiistaina ottelulla Nokian KrP – SPV.

Kuva: Juhani Järvenpää