Salibandyliiga joulutauolle TPS:n voitolla - Classic sarjan "syysmestari"

Pelit jatkuvat lauantaina 30. joulukuuta otteluilla EräViikingit – TPS, SPV – SalBa, LASB – Nokian KrP ja OLS – Happee.

TPS:n kapteeni Olli Laine pommitti maanantaina yhteen syssyyn kauden ensimmäiset kolme maaliaan, kun turkulaiset kaatoivat kotonaan sarjajumbo Steelersin 7-5. Salibandyliiga jäi samalla vajaan kahden viikon joulutauolle.

Pelit jatkuvat lauantaina 30. joulukuuta otteluilla EräViikingit – TPS, SPV – SalBa, LASB – Nokian KrP ja OLS – Happee.

Hallitseva mestari Classic pääsi kuittaamaan Salibandyliigan ”syysmestarin” tittelin revittyään sarjakärjessä jo seitsemän pisteen etumatkan seuraavaan. Classic on voittanut 13 kertaa peräkkäin eikä se ole jäänyt vielä kertaakaan pisteittä. Ainoa tappio tuli nimittäin 22. syyskuuta Oilersin vieraana vasta jatkoajalla, joten tamperelaiset kuittasivat siitäkin illasta yhden sarjapisteen.

Kakkosena komeilee sittenkin Classicin viime kevään finaalivastustaja EräViikingit. Helsinkiläiset kokivat lokakuussa jopa kolmen pelin tappioputken, mutta ovat sen jälkeen voittaneet seitsemästi peräkkäin.

Syksyn yllättäjän titteli menneen kolmantena komeilevalle Nokian KrP:lle, ja huomionarvoinen on myös nousija SB Welhojen suoritus. Kuopiolaiset ovat sijalla 10 vain kolmen pisteen päässä play off -paikasta voitettuaan 14 ottelustaan kuusi.

Suoran putoajan paikalla viruu nyt Steelers, mutta eroa Kooveehen ja SalBaan on vain vaivainen piste.

Pistepörssissä voi puhua tutusta komennosta, kun liigan kaikkien aikojen tehomiehet Henri Johansson (39 pistettä) ja Mikko Kohonen (34) kimaltelevat sijoilla yksi ja kolme. Väliin on tunkenut 24 osumallaan maalipörssiä johtava Miko Kailiala.

Nousija Welhojen Juha Rautiainen hallitsee 23 maalisyötöllään edelleen syöttöpörssiä, mutta Sami Koski on kirinyt jo yhden esityön päähän.

39115393131_024f25e760_z.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Anssi Koskinen ja Esa Takalo

Jaa artikkeli