Salibandykauden 2019-2020 parhaat valittu

Koronakriisin katkaisemaltakin kaudelta päästiin tekemään vuoden menestyneintä seuraa lukuun ottamatta kauden parhaiden valinnat.

Salibandykauden parhaat on valittu. Kauden salibandyseuraa ei päästy nimeämään koronakriisin katkaistua kauden jo ennen mitalipelejä, mutta muihin valintoihin ehdittiin antaa riittävät näytöt.

Kauden parhaiden valinnoista päätti erotuomarivalintoja lukuun ottamatta Salibandyliiton hallitus.

Kauden 2019-20 parhaat:

Miespelaaja: Sami Johansson

Classicin ykköstykki Sami Johansson, 26, valtasi Salibandyliigassa niin pistepörssin (54+21=75) kuin maalipörssinkin ykköstilan ja keräsi myös plusmiinustilastossa 23 ottelussa häikäisevän lukeman +86. Marraskuussa Johansson sivusi liigan yhden ottelun piste-ennätystä Steelers-voiton saaliillaan 8+2. Silti edes tilastot eivät kerro kaikkea Sami Johanssonin merkityksestä joukkueelleen ja hänen kokonaisvaltaisesti väkevästä pelaamisestaan.

VuodenMiespelaaja_700px.png

Naispelaaja: Oona Kauppi

Oona Kauppi, 22, teki lopullisen murtautumisen maailman kirkkaimpaan eliittiin naisten MM-kisoissa, josta tunnustuksena koko turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinto. Vaikeuksien keskellä pronssimitalille taistelleessa joukkueessa hän oli yksi niistä pelaajista, jotka pystyivät nostamaan omaa tasoaan ja pitämään sen korkealla läpi kisojen. Päätti koronan kesken katkaiseman kauden Ruotsin liiton päätöksellä maan mestarina IKSUn väreissä.

VuodenNaispelaaja_700px.png

Valmentaja: Samu Kuitunen

Classic oli jälleen lajin huipulla tuloksina Suomen Cupin voitto, Salibandyliigan runkosarjan voitto ja Suomen edustus seurajoukkueiden Champions Cupissa. Joukkueen muodostuminen lähtee ylhäältä, ja Samu Kuitunen sai kovalla vaatimustasollaan joukkueen pelaamaan parhaimmillaan ylivoimaisella tavalla. Classicin pelivarmuus, syötöt, liikkeet ja terävyys ovat hienoa katsottavaa. Champions Cupin pelien jälkeen Kuitusen Classic näytti hienon tasonnosto takaisin omalle huipputasolleen.

VuodenValmentaja_700px.png

Poikapelaaja: Oliver Sillanpää

Perustelut: Pelasi nousija ÅIF:n riveissä loistavan liigakauden ja pystyi jo 17-vuotiaana kantamaan joukkuettaan reppuselässä merkkauttaen tilastoihin 22 maalia ja 12 syöttöpistettä. Näytöt myös poikien maajoukkuepeleissä olivat läpi kauden vakuuttavaa luokkaa. Taitavuudessaan ja juonikkuudessaan hieno esikuva säbäileville nuorille ja lapsille.

VuodenPoikapelaaja_700px.png

Tyttöpelaaja: Meri-Helmi Höynälä

Meri-Helmi Höynälä murtautui naisten MM-kisajoukkueeseen jo ennen tammikuussa koittanutta 19-vuotispäiväänsä ja kuului myös TEHO Sport Suomen Cupin voittaneen SB-Pron runkopelaajiin. Pienestä koostaan huolimatta Höynälä on fyysisesti vahva kamppailija, missä pelikokemus poikien sarjoista näkyy positiivisesti. Ei ole viisikkonsa näkyvin pelaaja otsikoissa, mutta liima, joka pitää kentällisen kasassa antaa muille mahdollisuuden loistaa.

VuodenTyttopelaaja_700px.png

Joukkueiden kapteenien äänestämä kauden erotuomaripari miesten Salibandyliigassa: Henri HeinolaManu Marttinen.

VuodenETpariM_700px.png

Joukkueiden kapteenien äänestämä kauden erotuomaripari naisten Salibandyliigassa: Tom KirjonenJyrki Sirkka

VuodenETpariN_700px.png

Vuoden salibandyteko: Maailman ensimmäinen Salibandymuseo Lempäälän Ideaparkiin

Matkalla salibandyn edelläkävijäksi oleva Suomi teki sen myös historian tallentamisessa, kun maailman ensimmäinen salibandymuseo avautui helmikuussa Lempäälän Ideaparkin tiloihin. Museoon on vapaa pääsy ja se sisältää ainutlaatuisen kokoelman lajin vaiheisiin liittyvää esineistöä. Salibandymuseo on aktiivinen myös verkossa nostaen jatkuvasti esiin menneiden vuosien huippuhetkiä.

VuodenSalibandyteko_700px.png

Perinteinen Pekan Malja: Tapio Hämeen-Anttila

Tapio: Hämeen-Anttila on ollut monessa mukana luomassa ja parantamassa salibandyn harrastusmahdollisuuksia ja edellytyksiä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Hän on muun muassa tuottanut Salibandyliitolle pelipassianalyysejä Salibandyliiton toiminnan kehittämiseksi, ollut merkittävästi rakentamassa www.salibandyhalli.fi -sivustoa seurojen olosuhdehankkeiden vauhdittamiseksi ja ollut keskeisesti mahdollistamassa espoolaisen tyttösalibandyseuran Northern Stars ry:n omaa Stars Areena –hanketta Espoon Kiloon.

Salibandyliiton ensimmäisen puheenjohtajan Pekka Mukkalan mukaan nimetty Pekan Malja on palkinto, joka voidaan myöntää vuosittain jäsenyhdistyksen, liiton, sen alueen tai salibandyn hyväksi tehdyn erittäin ansiokkaan työn vuoksi henkilölle, järjestölle, yhteisölle tai tapahtumalle.

PekanMalja_700px.png

Kauden salibandyseuraa ei voitu valita kauden jäätyä koronakriisin vuoksi kesken.

Jaa artikkeli