Salibandykauden 2017-18 parhaat on palkittu

Salibandyn kauden parhaat 2017-18 -valinnat on julkistettu Superfinaalitapahtuman yhteydessä Hartwall Arenalla.

Miespelaaja: Henri Johansson, Nokian KrP
Henri JohanssonSalibandyliigan pistepörssin (43+24=67) voittanut Nokian KrP:n Henri Johansson, 32, onnistuu vuodesta toiseen auttamaan joukkuettaan. Vakuuttava plus/miinus -tilasto (+39) kertoo myös hänen panoksesta joukkueelle. Johanssonilla oli merkittävä rooli KrP:n juhliessa seurahistorian ensimmäistä Salibandyliigan mitalia, SM-pronssia.

Naispelaaja: Veera Kauppi, Koovee
Veera KauppiVeera Kauppi, 20, on jo pitkään kuulunut suomalaisen naissalibandyn suurimpiin lahjakkuuksiin ja ura on edelleen kovassa nousukiidossa. Kauppi lukeutuu Suomen naisten salibandymaajoukkueen avainpelaajiin ja hän oli Suomen tehokkain pelaaja MM2017-kisoissa Bratislavassa joulukuussa. MM-finaalitrillerissä hän teki hattutempun Ruotsin voittaessa loppuottelun lopulta. Naisten Salibandyliigassa Kauppi sijoittui pistepörssin kakkostilalle. 17 ottelussa syntyi tehot 30+28=58.

Veera Kauppi arvostettiin taannoin kansainvälisessä salibandyasiantuntijoiden äänestyksessä tämän hetken maailman parhaaksi naissalibandypelaajaksi.

Poikapelaaja: Justus Kainulainen, LASB
Justus KainulainenJustus Kainulainen pelaa jo toista kautta vakuuttavalla tasolla Salibandyliigassa nuoresta iästään (19 vuotta) huolimatta. Päättyvällä kaudella hän kasasi 22 ottelussa tehot 33+12=45 jättäen taakseen monta miesten maajoukkueen hyökkääjää. Hän kuului viime keväänä Suomen alle 19-vuotiaiden MM-kultajoukkueen ratkaisupelaajiin ja vei turnauksen pistepörssin nimiinsä. Justus Kainulaiselle voi ennustaa valoisaa tulevaisuutta salibandymaailman huipulla.

Valmentaja: Jarmo Härmä, Nokian KrP
Jarmo HärmäEnsimmäistä kauttaan Nokian KrP:n päävalmentajana toiminut Jarmo Härmä sai joukkueestaan kaiken mahdollisen irti kuluvalla kaudella. Tuloksena oli 2. sija runkosarjassa ja  kauden päättyessä SM-pronssi.

Erotuomariparit
Miesten Salibandyliiga: Henri Heinola ja Manu Marttinen
Miesten Salibandyliigan joukkueiden kapteenit ovat äänestäneet kauden erotuomaripariksi kaksikon Henri Heinola – Manu Marttinen. Perusteluina todetaan parivaljakon sujuva yhteistyö pelaajien kanssa ja selkeä linja vihellyksissä. Kaksikolla on vahva ja nousujohteinen ura niin kansallisella kuin kansainvälisellä huipulla.

Naisten Salibandyliiga: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka
Naisten Salibandyliigan joukkueiden kapteenit ovat valinneet kauden erotuomaripariksi kaksikon Tom Kirjonen – Jyrki Sirkka. Perusteina ovat kokemus ja vahva halu toimia kaikissa tilanteissa yhteistyössä joukkueiden kanssa.

Vuoden salibandyteko: Salibandyliigaottelu Classic – TPS Singaporessa
Singaporessa 18.11.2017 pelattu Classic – TPS jää historiaan ensimmäisenä Suomen rajojen ulkopuolella pelattuna virallisena Salibandyliigan otteluna. Tapahtumassa oli kuitenkin kyse myös paljon muusta. Se oli yhtä lailla innovatiivinen salibandyn markkinointitempaus Aasian metropolissa.

Matkan aikana tehtiin merkittävää lajin valmennustietouden levitystyötä ja oli menestys monella mittarilla. Matka, josta YLE teki myös dokumentin, kuului Suomen Singaporen-suurlähetystön Suomi 100 -tapahtumiin. Salibandyliigaottelu herätti aitoa kiinnostusta salibandya ja pelaajia kohtaan Singaporessa.

Palkinnon vastaanottivat Matti Joutsikoski (Singaporen salibandymaajoukkueen päävalmentaja), Pasi Peltola (SC Classic), Juha Kiviniemi (TPS Salibandy) ja Kimmo Nurminen (SSBL Salibandy Oy)

Pekan Malja: Juhani Järvenpää, Helsinki
Pekan Maljan saa salibandyvalokuvaajana kunnostautunut Juhani Järvenpää. Järvenpää on tuttu näky kameransa kanssa salibandykaukalon reunalla pääkaupunkiseudulla jo usean kauden ajalta.  Hänen valokuviin ei voi olla törmäämättä salibandymedioissa ja sosiaalisessa mediassa. Paitsi vauhdikkaita pelikuvia, Järvenpää poimii otoksiinsa myös nokkelia yksityiskohtia pelin tiimellyksessä. Järvenpää edistää kuvillaan salibandyn ja salibandypelaajien tunnettuutta.    

Salibandyliiton ensimmäisen puheenjohtajan Pekka Mukkalan mukaan nimetty Pekan Malja on palkinto, joka voidaan myöntää vuosittain jäsenyhdistyksen, liiton, sen alueen tai salibandyn hyväksi tehdyn erittäin ansiokkaan työn johdosta henkilölle, järjestölle, yhteisölle tai tapahtumalle.

Kauden parhaat

—–
Kauden 2017-18 tyttöpelaaja valitaan 2.-6.5.2018 pelattavien alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen jälkeen. Myös kauden menestynein salibandyseura -kategorian voittaja julkaistaan tuonnempana.

Ryhmäkuvat: Krister Laikka

Jaa artikkeli