Salibandy jatkaa vuoden 2025 World Gamesissa – naisten joukkueet ensi kertaa mukaan

International World Gamesin maanantaina pidetty yleiskokous vahvisti Kiinan Chengdussa 2025 pidettävän World Games -tapahtuman lajit. Salibandy on jälleen ohjelmassa, ja mukana ovat nyt ensi kertaa viimein myös naisten salibandymaajoukkueet.

Tapahtumassa kilpaillaan 33 eri urheilulajissa, ja salibandyssa mukaan otetaan kahdeksan naisten ja kahdeksan miesten joukkuetta. Kuhunkin joukkueeseen saa nimetä 14 pelaajaa ja yhden toimihenkilön sekä haluttaessa joukkueen omalla kustannuksella useampia taustaihmisiä.

Kahdessa edellisissä World Games -tapahtumassa salibandy on mahtunut mukaan vasta miesten osalta. Puolan Wroclawissa 2017 salibandy oli mukana kuudella ja Yhdysvaltain Birminghamissa 2022 kahdeksalla joukkueella.

– Pääsy mukaan sekä naisten että miesten joukkueilla on iso saavutus salibandylle ja osoittaa selvästi, että IWGA arvostaa sitä, mitä olemme tapahtumalle tuoneet. Tämä nostaa meidät uudelle tasolle ja on samalla tulos IFF:n ja sen jäsenliittojen työstä World Gamesin markkinoinnin eteen, Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n pääsihteeri John Liljelund tiivistää.

Salibandy otti edistysaskeleen myös International World Gamesin organisaatiossa, kun IFF:n pääsihteeri John Liljelund valittiin uutena järjestön hallitukseen (Executive Committee). Siihen kuuluvat järjestön puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja ja neljä jäsentä. Nyt valitun komitean toimikausi on 2023-2026.

IFF:n sivujen uutiseen

Kuva vuoden 2022 World Gamesista: IFF

Jaa artikkeli