Saksan maajoukkue suomalaiskomentoon

Saksan miesten salibandymaajoukkue siirtyy suomalaiskomentoon, kun Atte Ronkanen ja Ilkka Kittilä ottavat ohjat. Saksan maajoukkueen valmennus meni elokuussa yllättäen uusiksi.

Atte Ronkanen on kuulunut jo valmiiksi Saksan maajoukkueen valmennustiimiin, ja hän oli mukana viime talven MM-karsinnoissa. Ilkka Kittilä toimii Saksassa UHC Sparkasse Weissenfelsin päävalmentajana. Kotimaassa Kittilä tunnetaan muun muassa SB Vaasan päävalmentajan ja FBA MAAJOUKKUETIE -valmentajan tehtävistä sekä Pääkallo.fi:n toimittajana.

Saksan maajoukkueen valmennus vaihtui pikaisella tahdilla, kun niin päävalmentaja Remo Hubacher ja valmentaja Johan Nilsson kuin manageri Stefan Erkelenzkin jättivät tehtävänsä omasta aloitteestaan.

– Remon lähdettyä tarvitsimme valmentajan, joka pystyi astumaan tilalle nopeasti, Atte Ronkanen kertoo Floorballmagin haastattelussa.
– Hänen piti olla lisäksi sellainen, joka tuntee joukkueen. Kävin liiton kanssa keskusteluja ja olin tyytyväinen heidän tarjoamaansa pakettiin.

Saksan maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran 5. – 6. syyskuuta Berliinissä.
– Pidämme 34 pelaajan leirin nähdäksemme, mikä maan taso on ja miten hyvin pelaajat ovat säilyttäneet kuntonsa. Sen jälkeen ohjelmassa on kaksi leiriä pienemmällä ryhmällä valmistauduttaessa kohti MM-kisoja, Atte Ronkanen kertoo jutussa.

Saksan liiton tiedotteeseen ja Floorballmagin artikkeliin

Kuva: Floorball Deutschland

Jaa artikkeli